Sarajevo

Djevojka se dovezla taksijem na Skenderiju i skočila u nabujalu Miljacku

  • Извор: Аваз
  • 20.01.2023. 11:30

U Sarajevu je juče smrtno stradala 25-godišnja S. B. koja je, najvjerovatnije izvršila samoubistvo skočivši u nabujalu Miljacku. Odmah su angažovane spasilačke službe koje su uspjele izvući tijelo juče u ranim jutarnjim satima.

Kako saznaje Avaz, djevojka se taksijem dovezla do Skenderije, gdje se, najvjerovatnije, odmah bacila u Miljacku.

“Bacila se žena u Miljacku”, javio je taksista policiji juče oko dva sata.

U svom taksi vozilu na sjedištu je pronašao 10 KM koje mu je djevojka ostavila za vožnju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da ne žele daviti informacije u slučajevima koji ukazuju na to da je riječ o samoubistvu.

Iz Operativnog centra potvrđeno je da je u 1.58 sati poslije ponoći prijavljeno da je jedna osoba pala u rijeku Miljacku na Skenderiji.

Uslijedila je dramatična potraga u koju su se uključili i pripadnici dežurnih timova GSS-a Novi Grad Sarajevo, GSS-a Kantona Sarajevo, policija i vatrogasci koji su vršili potragu za nestalom djevojkom.

Tijelo jr izvučeno u 4.30 sati. GSS Novi Grad Sarajevo

 “U 3.58 sati smo u nabujaloj rijeci, nedaleko od Centra za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju tijela, uz prisustvo i pomoć policijskih službenika MUP-a KS, na obalu rijeke”, kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Nakon što su izvukli tijelo iz rijeke konstatirana je smrt djevojke.

“U 4.26 sati izvučeno je tijelo na obalu rijeke, nakon čega je konstatovana smrt ženske osobe. Uviđaj je obavljen”, potvrđeno je iz MUP-a KS.