Sarajevo

Djevojka se dovezla taksijem na Skenderiju i skočila u nabujalu Miljacku

 • Izvor: avaz
 • 20.01.2023.11:30

U Sarajevu je juče smrtno stradala 25-godišnja S. B. koja je, najvjerovatnije izvršila samoubistvo skočivši u nabujalu Miljacku. Odmah su angažovane spasilačke službe koje su uspjele izvući tijelo juče u ranim jutarnjim satima.

Kako saznaje Avaz, djevojka se taksijem dovezla do Skenderije, gdje se, najvjerovatnije, odmah bacila u Miljacku.

“Bacila se žena u Miljacku”, javio je taksista policiji juče oko dva sata.

U svom taksi vozilu na sjedištu je pronašao 10 KM koje mu je djevojka ostavila za vožnju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da ne žele daviti informacije u slučajevima koji ukazuju na to da je riječ o samoubistvu.

Iz Operativnog centra potvrđeno je da je u 1.58 sati poslije ponoći prijavljeno da je jedna osoba pala u rijeku Miljacku na Skenderiji.

Uslijedila je dramatična potraga u koju su se uključili i pripadnici dežurnih timova GSS-a Novi Grad Sarajevo, GSS-a Kantona Sarajevo, policija i vatrogasci koji su vršili potragu za nestalom djevojkom.

Tijelo jr izvučeno u 4.30 sati. GSS Novi Grad Sarajevo

 “U 3.58 sati smo u nabujaloj rijeci, nedaleko od Centra za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju tijela, uz prisustvo i pomoć policijskih službenika MUP-a KS, na obalu rijeke”, kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Nakon što su izvukli tijelo iz rijeke konstatirana je smrt djevojke.

“U 4.26 sati izvučeno je tijelo na obalu rijeke, nakon čega je konstatovana smrt ženske osobe. Uviđaj je obavljen”, potvrđeno je iz MUP-a KS.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.