Јануара прошле године

"Досије" доноси детаље бруталног убиства у Приједору: Запалио стан да прикрије много гори злочин

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2024. 07:00

Двадесети јануар прошле године. Јутро. Приједорски ватрогасци добијају позив да гори стан у Улици Илије Стојановића. Одмах крећу, долазе за двије минуте.

Успјели су да локализују пожар али то није било све. У стану је пронађено тијело женске особе. 

„Припадници ВЈ Приједор су са лица мјеста из улице Саве Ковачевића обавијестили полицију да су на интервенцији и да су у једној згради на углу Саве Ковачевића и Илије Стојановића, старија зграда,  обавијестили су нас да су унутра видјели мртво тијело женске особе“, рекао је за АТВ Горан Kаран, начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор

„Одмах је упућена полицијска патрола Полицијске станице Приједор 1 који су потврдили наводе. Обавијестили су нас из сектора Крим полиције и изашли смо на лице мјеста са тужиоцем. Утврђено је ко је особа. Имала је на тјемену и глави повреде и трагове крви. Утврђено је да је након извршеног кривичног дјела тада непознати починилац запалио стамбену просторију у стану гдје је дошло до урушавања стропа, тј. пода у сусједни стан гдје нико није био“, за Досије говори  Жељко Стојановић, начелниk Одјељења за општи криминалитет.

Није било дилеме да је ријеч о убиству. На прву су видљиве убодне ране. Али, испоставиће се, то није разлог смрти. А пожар је подметнут како би с прикрили трагови. 

„Тијело је било, ватрогасци су приликом интервенције тијело са тог кауча према улазним вратима извукли. Приликом рада на расвјетљавању догађаја дошло је до информација да је особа била у ванбрачној заједници са једним лицем које смо тада покушавали наћи и тада је био недоступан“, рекао је Стојановић.

„Чим смо дошли било је очигледно да се ради о убиству и по самом начину, гдје су биле очигледне видне ране нанесене оштрим предметом у предјелу главе. Видјело се да је у другој просторији био центар пожара, било је јасно да је у питању тешко убиство“, навео је Каран.

Инспектори, на прву, уочавају повреде на на потиљку. Али им нису изгледале смртоносне. Испоставиће се, на крају, да и нису биле. Избо ју је више пута у предјелу главе, врата и руку. Неда се покушала заштити рукама и задобила је више убодних и резних рана од којих је пала на лежај. Лежала је, дајући знаке живота и трпећи интензивне и дуготрајне болове и патње, наведено је у оптужници. Убица је чак дошао до зграде док је трајао увиђај. 

„Још приликом вршења увиђаја је то лице дошло у близину зграде и посматрало увиђај гдје су га полицајци препознали и довели у службене просторије ПУ Приједор. Приступили смо крим обради лица, негирао је прво, ништа није знао, причао да је живио с њом и да су имали проблема али кад год смо поменули кривично дјело, апсолутно је негирао“, присјећа се Стојановић.

„У просторији кухиње гдје је затечен леш била су два кухињска ножа у судоперу али без трагова на њима и било нам је сумњиво. Повреде су биле у потиљачном дијелу главе и нису изгледале као смртоносне. Увиђај је извршен детаљно. На неки начин смо познавали ту женску особу, виђали смо је по граду и знали смо је, често смо их виђали по граду. Нисмо знали да није са тим човјеком али радом на терену и прикупљањем података сазнали смо да она има другог партнера и да су се из њиховог стана чуле свађе и усмјерили смо се у том правцу“, казао је Каран. 

Убијена Неда Милојевић била је активна на друштвеним мрежама. Тамо је објављивала фотографије са Жарком Зорићем. Три мјесеца прије него што ће је убити, објавила је фотографију са поруком о очекивањима од нове године. Писало је – ''2022. је мислила да ме може поразити, али ја сам попут моћног феникса који се издиже из пепела са обновљеном снагом и духом. У 2023. ћу своје снове претворити у стварност''. 

Нажалост, Неда за то није добила шансу. Жарко је убио већ двадесетог дана те 2023 године. Пијан је стајао поред зграде док је трајао увиђај и док је Недино тијело било у полуизгорјелом стану.

"Досије" доноси детаље овог свирепог убиства који је потресао Приједор.

 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм