ŽRS

Drama na pružnom prelazu u Prijedoru: Stala na šinama, voz udario auto

  • Извор: Независне
  • 05.09.2023. 18:24

Zbog nesavjesnog vozača koji je pokušao da pređe preko putnog prelaza "Trinaesta" u Prijedoru, uprkos znaku stop i signalizaciji koja pokazuje da se približava voz, zamalo da je došlo do katastrofalnih posljedica.

Kao što se može vidjeti na snimku Željeznica Republike Srpske, vozač prolazi kroz znak stop, a nakon što se spustila rampa, ostaje na šinama, te izlazi iz auta, a potom nailazi voz i udara u vozilo.

Iz Željeznica Republike Srpske (ŽRS) ističu da je ovaj događaj izazvan nepažnjom vozača na putnom prelazu "Trinaesta" u Prijedoru, mogao izazvati katastrofalne posljedice.

"Iznova vidimo da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama, ne može sprečiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa. Željeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju", navode iz ŽRS.


Moćna poruka svima od Andrije Miloševića nakon uspjeha košarkaša Srbije

Moćna poruka svima od Andrije Miloševića nakon uspjeha košarkaša Srbije

Ističu da saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

"Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbedno zaustavili ispred uređaja za davanje svetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza", dodaju iz Željeznica RS.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: