На познатој трци

Драма на трци у Њемачкој: Возач поријеклом из БиХ погинуо након што је прошао циљ

  • Извор: Независне
  • 17.09.2023. 22:45

На познатој трци СЦЦ 500 “Роллинг 50/1000”у њемачком Цвајбрикену дошло је до тешке несреће у којој је Швајцарац Сакиб А. (24), поријеклом из Босне и Херцеговине погинуо након што је изгубио контролу над својим аудијем ТТРС.

До несреће је дошло непосредно након што је прошао циљ. Сакиб А. је живио у Швајцарској, али је поријеклом из БиХ. Био је аматерски возач, али је возио на професионалном нивоу. Његов брат Елвир (32) каже: “Волио је свој ауди. Неколико пута је учествовао у овој и сличним тркама, никада није имао проблема”  О томе свједочи и податак да је својим аудијем поставио и рекорд у јуну мјесецу од 316 км/сат.

Његов брат о свему што их је задесило каже:” Иза себе је оставио двојицу браће, пет нећака и родитеље. Тренутно осјећам једну велику празнину. Једино што могу свима да поручим – будите пажјиви, живот је кратак”.

Према реконструкцији, несрећа се десила на стази која се налази на аеродрому. Несрећни младић из БиХ се аудијем такмичио у убрзању аутомобила са другим возачем.

Из полиције су саопштили да је возач из Швајцарске изгбуио контролу над возилом након што је прошао циљну линију, неколико пута се преврнуо и испао из аутомобила.

Трка је одмах прекинута, а на стазу је дошло неколико екипа хитне помоћи:”Упркос брзој реакцији и указаној првој помоћи, младом возачу није било спаса, умро је од тешких повреда које је задобио”, рекао је портпарол полиције.

Сва даља такмичења су отказана, а возачи су у шоку, баш као и организатор трке Петер Клајн (57), који о свему каже:

“Још увијек смо у шоку. Након што је прошао циљ, изгубио је контролу над возилом, још увијек не знам како. Ту, на стази, је била и екипа хитне помоћи, који су дали све од себе, али је он умро на лицу мјеста. Чак смо позвали и спасилачки хеликоптер, али није му било помоћи”, рекао је Клајн.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: