Поткозарје

Драма у аутобусу: Возачу покушао отети волан током вожње

Приједорчанин М.Т. (49) ухапшен је синоћ након што је изазвао праву драму у аутобусу који је саобраћао на релацији Бањалука - Приједор када је, током вожње, напао путника, а потом и возача покушавајући да му отме волан!

Како сазнаје АТВ драма се одиграла јуче око 19 часова у Мишином Хану. М.Т. је у једном тренутку чак покушао да сједне на мјесто возача и преузме контролу над аутобусом, у којем се налазило више путника, међу којима је било и дјеце.

Очевици причају да је то изазвало велики страх код путника, будући да се аутобус кретао, а до тежих посљедица није дошло захваљујући прибраности возача.

"Човјек је напао возача и покушавао му отети волан. То је изазвало љуљање аутобуса, а нападач је чак пријетио да ће употријебити нож. Возач је остао прибран, нагло је закочио и зауставио аутобус. Након тога реаговали су и остали путници и тог мушкарца су избацили из аутобуса, те све пријавили полицији", причају очевици.

Додају да је полиција брзо стигла на мјесто догађаја и М.Т. је у року од 20 минута ухапшен. Полицајци су га пронашли у кући, недалеко од мјеста гдје је аутобус заустављен. Међутим, ни ту није био крај драми, будући да је М.Т. почео да галами на полицајце, након чега је ухапшен.

У ПУ Бањалука наводе да је цијели случај пријављен у ПС Поткозарје у 19.10 часова.

"У пријави је наведено да је непознати мушкарац физички напао путника у аутобусу, који је задобио тјелесне повреде. Вријеђао је и остале путнике, а потом је покушао сјести на мјесто возача и преузети контролу над воланом. Аутобус је након тога заустављен, а мушкарац је избачен из аутобуса", наводе у ПУ Бањалука.

Додају да је осумњичени убрзо пронађен и ухапшен.

"Слободе је лишен М.Т. из Приједора због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру - туча и физички напад, те ометања службених лица у вршењу јавних функција. Приликом хапшења М.Т. је одбио да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму. О цијелом случају обавијештено је Одјељење за прекршаје Основног суда у Бањалуци", наводе у ПУ Бањалука.

На лицу мјеста полиција је узела изјаве од очевидаца, а због цијеле драме аутобус је каснио с доласком у Приједор. На крају по путнике је дошао замјенски аутобус, који их је превезао у Приједор.

Према Закону о јавном реду и миру М.Т. за почињене прекршаје пријети новчана казна од 400 до 1.200 КМ, односно 500 КМ до 1.500 КМ или казна до 60 дана затвора.

Пратите нас и путем Вибера