Тужилаштво БиХ

”Дуванска мафија”: Затражено притварање Вуковића

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање једномјесечног притвора за држављанина Црне Горе Радоицу Вуковића (47) из Плужина осумњиченог за организовани криминал и шверц цигарета у предмету ”Wolf”.

Вуковић је за викенд ухапшен на граничном прелазу Хум код Требиња на основу међунаордне потјернице коју је за њим расписао МУП Републике Српске.

”Мјера притвора је предложена због опасности од бјекства осумњиченог који би одласком из БиХ постао недоступан правосудним органима, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично дјело или довршити започето”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Ухапшен Радојица Вуковић, наводни шеф ”дуванске мафије”

Ухапшен Радојица Вуковић, наводни шеф ”дуванске мафије”

Додају да је Вуковић под истрагом због организованог криминала у вези са недозвољеним прометом акцизних производа, кријумчарења и недозвољено складиштење робе.

”Он се сумњичи да је, дјелујући као члан организоване групе, вршио кријумчарење, углавном са подручја Црне Горе у БиХ и даљу дистрибуцију на илегалном тржишту духанских прерађевина у БиХ, великих количина цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама, како је прописано пореским законодавством БиХ”, наводе у Тужилаштву.

Против Вуковића и других особа МУП Српске је 2020. године поднио извјештај због сумње да су шверцом цигарета прибавили имовинску корист у износу од око 600.000 КМ.


Пратите нас и путем Вибера