PU Gradiška

Dvojac osumnjičen za prevaru: Dobili 140.000 KM za kupovinu osam automobila koja nikad nisu kupili

  • Izvor: ATV
  • 27.10.2022.09:42

Policija u Gradišci podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica inicijala M.J. i V.P. iz Gradiške zbog sumnje da su počinili prevaru “tešku” 140.000 KM.

Naime, lice M.J. se sumnjiči da je tokom 2018. godine predstavljajući se kao vlasnik privatnog preduzeća iz Gradiške, a u saradnji sa licem V.P. kao odgovornim licem tog preduzeća, sa oštećenim zaključio pismene ugovore po kojem osnovu je osumnjičenima isplaćen novčani iznos od 140.000 КM.  

“Navedeni novčani iznos osučnjičeni su trebali koristiti za kupovinu osam vozila koja su po isteku ugovora trebali preći u vlasništvo oštećenog. Obaveze iz ugovora nisu ispoštovane od strane lica M.J. i V.P., čime su oštećenom pričinili materijalnu štetu, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

M.J. se tereti da je počinio krivična djela prevara i falsifikovanje isprave a V.P. da je počinio krivična djela prevara, falsifikovanje isprave i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

Tagovi: