Svjedočiće u svoju odbranu

Džombić svjedok odbrane na vlastitom suđenju

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2023. 19:19

Aleksandar Džombić svjedočiće u svoju odbranu, najavio je njegov advokat Zoran Bubić. Planirano je da Džombić bude saslušan nakon izvođenja ekonomskog vještačenja. U sudu se danas zbog bolesti nije pojavio svjedok Obrad Belenzada, bivši predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske pa je odbrana odustala od njegovog svjedočenja.

S obzirom da je već saslušan jedan svjedok iz sindikata, Bubić smatra da već sada imaju dovoljno dokaza i bez svjedočenja Belenzade. Kao još jedan dokaz, Džobmićeva odbrana danas je predala i ugovor o obavljanju knjigovodstveno-finansijskih poslova između preduzeća "Alumina" i "Energolinija". 

U njemu je kaže Bubić vidljivo da je privredno društvo "Alumina" vršilo knjigovodstvene usluge za "Energoliniju". Ugovor je produžavan sve do stečaja „Energolinije“. Ukoliko se ne bi pojavilo nešto nepredviđeno, odbrana za sada nema više prijedloga koji se tiču izvođenja dokaza, kaže Bubić. 

"Saslušanjem svjedoka ostalo je još da se provede ekonomsko vještačenje u kom će biti utvrđeno da kažem kreditna sposobnost korisnika kredita i jemaca. Pa će ostati još saslušanje samog Aleksandra Džombića koji će svjedočiti u ovom predmetu i moja predviđanja su da bi predmet mogao biti okončan do aprila-maja mjeseca" rekao je Zoran Bubić, advokat Aleksandra Džombića.

Svaki dokument koji bude vještačen biće kao materijalni dokaz i pokazan na sudu. U nastavku suđenja trebali bi biti saslušni vještaci odbrane. 

Vještačenje bi se se prema riječima odbrane trebalo završiti do desetog feruara, Nastavak suđenja planiran je za 14 februar. Aleksandar Džombić je optužen da je 2012. godine zloupotrijebio položaj, tako što je prezaduženoj firmi "Energolinija" iz Zvornika prema optužnici, nezakonito omogućio dobijanje kredita od 19,4 miliona maraka.

Prema optužnici Tužilaštva sporni kredit nikada nije vraćen. IRB je tražila nadoknadu štete od oko 25 miliona maraka.


Тагови: