Podnesen izvještaj Tužilaštvu

Četvorka na čelu se Elezom i Zvicerom planirala ubistvo Orašanina na Sokocu

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2022. 13:24

Protiv Darka Eleza, Radoje Zvicera, M.M. i NN osobe podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su tokom avgusta i septembra 2020. godine pokušali ubiti Ognjena Orašanina iz Sokoca.

U Izvještaju je navedeno da je ova četvorka po prethodnom dogovoru i planu nabavila i ispod vozila koje koristi Orašanin postavila eksplozivnu napravu u namjeri da ju aktiviraju u trenutku kada se u vozilu bude nalazio Orašanin.

"Eksplozivna naprava je dana 17.10.2020. godine pronađena ispod vozila od strane lica S.K. koji je koristio navedeno vozilo i njime vozio lice O.O. čiju likvidaciju su prijavljena lica i planirala. Događaj je prijavljen PS Sokolac i PU Istočno Sarajevo, te je na licu mjesta izvršen uviđaj i deaktiviranje i izuzimanje eksplozivne naprave", stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvještaj su podnijeli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

"Policijski sluzbenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su dana 27.12.2022. godine Tužilaštvu BiH podnijeli Izvještaj o otkrivanju počinilaca KD Organizovani  kriminal iz člana 250 KZBiH, a u vezi sa KD Teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5. i stav 2. istog člana KZ Republike Srpske, a u vezi sa članom 22. KZ Republike Srpske i KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. KZ Republike Srpske“, navedeno je u saopštenju.

Navedena krivična djela rasvijetljenja su u sklopu zajedničkih aktivnosti UOTK i MUP-a Kantona Sarajevo koje su realizovane u prethodna dva dana.

Podsjećanja radi, Orašanin je u nekoliko navrata hapšen zbog krivičnog djela "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Takođe, hapšen je i zbog toga što je za još dvojicom muškaraca u oktobru 2020. brutalno prebio M.B. u Istočnom Sarajevu, prilikom čega je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede.


Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.