Jezivo svjedočenje

Emir koji je spasao dijete: Rekao mi je, imaš pola sata ili ću ubiti i tebe

  • Извор: Аваз
  • 14.08.2023. 16:25

Emir Džinović, poslovni partner trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića iz Gradačca, tvrdi da mu je monstrum prijetio smrću.

Džinović je kroz suze otkrio da mu je Sulejmanović nakon ubistva nevjenčane supruge Nizame Hećimović rekao da ima pola sata da dođe po dijete inače će ubiti i njega.

Svi koji su podržavali ubicu Nermina Sulejmanovića i veličali zločin biće privedeni i ispitani

Svi koji su podržavali ubicu Nermina Sulejmanovića i veličali zločin biće privedeni i ispitani

- Radio sam sa njim. Porodičan sam čovjek. Imam dvoje djece. Ovo što se dogodilo ne opravdavam. To ni životinje ne rade. Mene je stid što sam tog čovjeka ikad poznavao. Osjećam se izrađeno, izigrano, nemam riječi za to što je uradio. Mi se poznajemo cijeli život, proveli smo djetinjstvo i srednju školu zajedno. Kasnije je otišao svojim putem, a ja svojim, nakon 15 godina sam otvorio teretanu - rekao je Džinović.

Formiran predmet protiv sudije koja nije odredila mjere zabrane Sulejmanoviću!

Formiran predmet protiv sudije koja nije odredila mjere zabrane Sulejmanoviću!

Dodaje da se Sulejmanovićem vidio dan uoči zločina.

- Ništa nije pominjao. Znao sam da je imao problem s Nizamom. Nju sam volio i poštovao kao sestru svoju. Sa njom sam bio u jako dobrim odnosima. Svaki problem koji je imala, ja sam ustajao za nju i za njeno dijete. Nikakav vid podržavanja prema Nerminu nije postojao. I na tom lajvu ja sam njemu napisao "brate" pa se to nije povezalo. A ja sam mu pisao "molim te stani" i "šta ti je"... Ne podržavam niti ću ikada to podržavati. To jutro sam od Nermina dobio poziv. Prije toga me otac probudio. Onda me Nermin nazvao i rekao mi da upalim Instagram i gledam. Ja sam upalio, nisam vjerovao šta je uradio, to je životinjski čin. Prekinuo je lajv i nakon toga me pozvao i rekao: "Hoćes li hraniti dijete moje" - govori Emir kroz suze.

Zašto je Sulejmanović ubio oca i sina?

Zašto je Sulejmanović ubio oca i sina?

Kaže da mu je monstrum odmah nakon toga poslao lokaciju.

- Otišao sam u policijsku stanicu i rekao da znam gdje se nalaze. Rekao mi je da dijete može da umre jer nije primilo terapiju. Prišli smo s leđa vikendici gdje smo ugledali tijelo Nizamino. Ispred nje je bilo dijete. Čuli smo zvuk. Nešto kao plač. Uzeo sam dijete u naručje i počeo da bježim. Prepao sam se jer sam vidio kamere i mislio da će i nas pobiti. Sakrili smo se u šumu s policijom. Naišao je auto i policija i odvezli su nas u bolnicu. I dijete i mene. Tražio sam da vidim curicu. Kad su mi dijete donijeli čisto, okupano, pogledao sam je i poljubio i rekao "Lena, Emir je uz tebe". Uzeli su dijete od mene i otišli - navodi Džinović.

Пратите нас и путем Вибера