Kragujevac

Epilog tuče u marketu: Uhapšen muškarac (49) zbog napada na obezbjeđenja

  • 01.07.2020.20:11

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su D. T. (49) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

"On se tereti da je, u jednom marketu u Kragujevcu, napao radnika obezbjeđenja koji je posumnjao da kod sebe ima robu koju nije platio", navodi se u saopštenju PU Kragujevac.

Kako je saopštio MUP, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Podsjetimo, danas se pojavio snimak brutalne tuče u jednom marketu u Kragujevcu. Prvo se pretpostavljalo da se sukob desio zbog nepoštovanja bezbjedonosnih mjera zbog epidemije korona virusa, a kasnije je utvrđeno da je je čovjek sa snimka navodno pokušao da ukrade neke artikle, a potom je i nasrnuo na obezbjeđenje, prenosi Blic.

Sve to zabilježila je jedna od prolaznica koja je incident snimila telefonom.

"S obzirom na to da je osoba verbalno i fizički prijetila kolegama iz obezbjeđenja, oni su bili prinuđeni da tu osobu fizički zadrže do dolaska policije", kažu iz marketa.

Društvenim mrežama kruži ovaj snimak, međutim iako se prvo mislilo da je do fizičkog okršaja došlo jer kupac nije htio da stavi zaštitnu masku, koja je obavezna prilikom ulaska u zatvorene objekte u Kragujevcu, do rvanja je došlo zbog krađe i nasrtaja na obezbjeđenje.

"Važno je napomenuti da osobi sa snimka ovo nije prvi put da obavlja krivično djelo krađe, jer je 28. juna, takođe u ovoj prodavnici, pokušao da obavi isto krivično djelo. Dalje postupanje po ovom slučaju preuzimaju policija i tužilaštvo Grada Kragujevc", saopštili su iz ovog marketa.