Perfidan i lukav

Evo kako je Malčanski berberin mamio žrtve: "Dođi brzo, roditelji su ti imali nesreću sa traktorom"

  • 30.12.2019.00:12

Perfidni i lukavi načini na koje je Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, mamio svoje maloljetne žrtve da krenu sa njim, izazivaju jezu i odgovaraju scenariju nekog užasnog filma.

Kada je 2005. godine Malčanski berberin krenuo u lov na svoju žrtvu, otišao je direktno na vrata njene kuće. Predstavio se kao šofer iz jednog preduzeća i žrtvinom bratu ponudio je posao, pozivajući se na poznanstvo sa njegovim pokojnim ocem kako bi stekao poverenje.

Kazao mu je da mora da pođe sa njim, a da povede i sestru i da, kako bi zaradili nešto novca, Berberin može da sredi da se njena kosa proda. Brat i sestra su pristali, sjeli su u Jovanovićev automobil i svi zajedno su se uputili ka Nišu.

Na pola puta, Jovanović je bratu kazao da se vrati, a da će on odvesti djevojčicu na šišanje. Nesrećni mladić, ne znajući šta ih čeka, poslušao ga je i vratio se kući. Sestru je ostavio u rukama predatora.

Zatim je nesrećno dijete zatvorio u vikendicu. Makazama joj je ošišao kosu do glave, a onda je počeo pakao. Tukao ju je, prijetio joj da će, ukoliko ne pristane da ga seksualno zadovolji, pobiti cijelu njenu porodicu, da će joj makazama iskopati oko. Cijele noći se iživljavao nad djevojčicom, prijeteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala. A onda ju je, ujutru oko 11 sati, pustio da ide kući.

Samo četiri dana kasnije, Berberin se usmjerio na novu djevojčicu iz sela Gornja Vrežina kraj Niša. Njeno ime pročitao je na umrlici, a onda ju je pozvao da izađe iz kuće. Ispričao joj je da su joj roditelji imali saobraćajnu nezgodu i da mora da krene sa njim.

Naredio joj je da ponese peškir i makaze i da što prije krenu jer su njeni imali nesreću sa traktorom.

Lakovjerno dijete, potpuno nesvjesno opasnosti, bez pogovora je krenulo sa Jovanovićem. Pješačili su do obližnjih niva, a kada su zašli dovoljno duboko, Jovanović je počeo da je šiša. Zatim joj je naredio da se skine, a dijete je počelo da vrišti iz sve snage.

Srećom, čuli su je poljoprivrednici koji su radili u njivi. Odmah su pohitali ka mjestu odakle je dopirao dječiji vrisak i tamo pronašli prestravljeno dijete. Dok su oni stigli, Berberin je već utekao ka obližnjoj šumi. Tada je krenula opsežna potraga za njim.

Moniku presreo na putu do škole

Na koji način je Jovanović namamio Moniku Karimanović, koja je nakon 9 dana potrage pronađena živa i zdrava u jednom selu u okolini Knjaževca, da uđe u njegov automobil, za sad nije poznato. Nije poznato ni da li je to učinio nasilno ili joj je, kao i svim svojim žrtvama do sada, prezentovao laž na koju bi dijete moglo "pasti".