Zagreb

Filmska pljačka u Hrvatskoj: 100.000 evra za minut

 • Извор: 24сата.хр
 • 28.06.2023. 15:26

Hrvatska policija i dalje traga za mladićima koji su u noći na ponedjeljak provalili u prodavnicu mobilnim telefonima u Donjoj Reki kraj Jastrebarskog blizu Zagreba.

Nešto više od minuta bilo je potrebno provalnicima, od prvog udarca u staklo na vratima radnje, do izlaska do automobila, kako bi ukrali na desetine mobilnih telefona vrijednih oko 100.000 evra.

Tako je izgledala dobro uigrana krađa iz prodavnice TIA mobitela u Donjoj Reki kraj Jastrebarskog koju su kamere zabilježile u noći na ponedjeljak.

Snimile su šestoricu muškaraca kako s dva BMW-a dolaze pred zgradu u kojoj je smještena prodavnica.

Maljem su razbili ulazna vrata pa se vide petorica kako ulaze i počinju da kupe sve iz ormara i polica. Kamere su zabilježile mladiće u trenerkama kako ubacuju telefone i ostale uređaje i opremu u vreće i košare. Kako ih ne bi prepoznali, glave su umotali u šalove, kape i kapuljače.

U prodavnicu je ušlo njih pet dok je šesti ostao da čuva stražu.

Tačno nakon isteka malo više od minuta, pobjegli su napolje do auta s plenom. Nisu se zamarali da kradu iz blagajne niti su tražili novac. Nakon bjekstva gubi im se svaki trag.

Vlasnik trgovine potvrdio je za "24sata.hr" kako su lopovi i dalje u bjekstvu i da nudi nagradu za informacije koje bi ih otkrile, mobilni telefon u protivvrijednosti od 1.000 evra.


Oglasila se žena: Zbog punjača izgorio čitav stan?

Oglasila se žena: Zbog punjača izgorio čitav stan?

"Imao sam sličnu provalu u februaru te su ih tada brzo ulovili. Radilo se o bandi rumunskih državljana. Željeli su da pobjegnu u Sloveniju", rekao je vlasnik i dodao kako zna da su pušteni na slobodu nakon mjesec dana istražnog zatvora.

Može samo pretpostaviti kako se radilo o istim ljudima, koji su došli da "završe posao".

Ono u šta je siguran da su dva člana ove ekipe u subotu došli kao 'izvidnica'. Jedan je na glavi imao kačket i kapuljaču, dok je drugi imao samo kačket.

Zanimljivo je kako je na njemu imao otisak slike koju inače ljudi koriste kako bi omeli računarske programe u identifikaciji lica.

Niti jednom nisu podigli glavu prema kamerama, a pokušali su da kupe mobilni telefon. Pretpostavlja se kako su pokušali da kupe telefon ukradenom karticom, jer je jedan od njih sve vrijeme unosio neispravan pin.

Zagrebačka policija samo je potvrdila kako je istraga slučaja i dalje u toku.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 22:15 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

  ''Серија: Црна Гуја (12+)

 • 23:05 Серија: 1993 (16+)

  ''Серија: 1993 (16+)

 • 23:50 Ноћни програм

  Ноћни програм