ATV

Foča

Ginekolog uzeo mito: Beba pala na pod, on pocijepao novac

  • Извор: УНА ТВ
  • 25.07.2023. 14:04

Republičko javno tužilaštvo Srpske podiglo je optužnicu protiv specijaliste ginekologije i akušerstva dr Vladimira Čančara i medicinske sestre Gordane Sokolović, zaposlenih u Univerzitetskoj bolnici Foča, jer su primili mito kako bi 19. avgusta prošle godine porodili J.V., a beba je medicinskom osoblju pala na pod i zadobila teške povrede glave.

Tužilaštvo nije aboliralo ni oca povrijeđene bebe Danijela Vesića, koga su optužili za davanje mita. Poslije životne drame koju je porodica Vesić prošla sa oporavkom djeteta, u tužilaštvu su smatrali da i otac mora snositi odgovornost jer je prije poroda bebe Čančara i Sokolović "počastio" sa 500 KM. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

"Optužnicom Čančaru je na teret stavljeno da je 18. avgusta primio mito u iznosu od 400 KM, a medicinska sestra Sokolović mito u iznosu od 100 KM kako bi carskim rezom porodili Jovanu Vesić, Danijelovu suprugu. Istom optužnicom Danijel je optužen za davanje mita u iznosu od 500 KM", otkrio je za UNU izvor iz tužilaštva.

Detalji pogibije radnika: Elektromonter stradao prilikom sanacije

Detalji pogibije radnika: Elektromonter stradao prilikom sanacije

Sutradan ujutro Jovana Vesića je rodila djevojčicu J.V. koja je, nakon porođaja, pala na pod medicinskom osoblju. Beba je zadobila povrede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom. Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je hitno operisana.

Za porodicu Vesić od tog trenutka kreće nezapamćena drama. Ono što je javnosti ostalo nepoznato, a što se navodi i u optužnici protiv Čančara i Sokolović, je da su oboje pokušali da vrate novac.

Dan pretvoren u noć: Nevrijeme stiglo u Banjaluku

Dan pretvoren u noć: Nevrijeme stiglo u Banjaluku

"Dok je nekoliko članova porodice bilo u posjeti kod Jovane, u bolničku sobu je došao dr Čančar. Ocu je rekao 'meni pare ne znače ništa', a onda je izvadio 400 KM i pred više članova porodice ih pocijepao i bacio na krevet na kojem je Jovana ležala. Danijel mu je rekao da mu 'ne uznemirava ženu' i da uzme novac. Čančar je to i učinio i izašao iz sobe", navodi se, između ostalog, u optužnici.

Novac je pokušala da vrati i medicinska sestra Gordana Sokolović, o čemu postoji i video snimak koji su članovi porodice Vesić zabilježili mobilnim telefon.

Inače, umjesto Sokolović na porođaju Jovane Vesić je bila druga medicinska sestra Biljana Kulić. Protiv nje i Čančara, te specijaliste pedijatrije dr Vladimira Turuntaša istragu vodi Okružno javno tužiaštvo u Trebinju zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    Ова напета и узбудљива драма истражује животну причу једног од свакако најозлоглашенијег криминалца на свијету.