Бањалучанка осуђена на 6 мјесеци затвора

Глумила адвоката, инспектора и службеника Владе, па узела 32.000 КМ

 • Извор: Мондо.ба
 • 03.06.2024. 15:28

Основни суд у Бањалуци осудио је Бањалучанку Данијелу Лазић (42), на шест мјесеци затвора због лажног представљања и низа превара којима је жртве оштетила за преко 32.000 КМ.

Она је признала кривицу, а у 12 тачака оптужнице коју је подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука, теретила се да је од јануара 2020. до 28. јуна 2021. године у намјери прибављања имовинске користи довела у заблуду више особа.

У серији превара лажно се представљала као адвокат, санитарни или полицијски инспектор, службеник Министарства пољопривреде Републике Српске… Обећавајући да ће им “средити” подстицаје или ријешити одређене спорове, од “клијената” је узимала различите износе новца.

Шок на Ролан Гаросу! Полиција провјеравала торбу, сумњало се на бомбу

Шок на Ролан Гаросу! Полиција провјеравала торбу, сумњало се на бомбу

Лазић је иначе била кандидат СДС-а за одборника у Скупштини Града Бањалука на претходним Локалним изборима 2020. године.

У оптужници се наводило да је двије преваре починила у козметичком салону, глумећи санитарног инспектора. Власници О.Ј. је тврдила да има неплаћене комуналне таксе, као и да јој може помоћи да добије подстицајна средства па је заузврат добила бесплатне козметичке третмане у износу од 305 КМ. Надаље, теретила се да је радницу салона Б.Ш. увјерила да јој може средити накнаду за самохраног родитеља, што јој је наплатила 150 КМ.

Потоп у бањалучком насељу

Потоп у бањалучком насељу

У оптужници се наводило и да је од једног аутомеханичара узела 598 КМ за наводне таксе, како би му “средила” да добије подстицаје од Града Бањалука, као и да је представљајући се као адвокат од оштећених узела новац за састављање бракоразводне тужбе, наплаћујући им наводне судске таксе у износу од 1.144 КМ.

Надаље, била је оптужена да је Р.Ш. нудила помоћ при куповини возила преко лицитиције у фирми у којој је наводно запослена и за учешће у куповини двије шкоде узела 7.000 КМ, наплативши и 1.500 КМ наводну регистрацију и осигурање.

Ево како данас изгледа Бурек из

Ево како данас изгледа Бурек из "Великог брата"

У једној од тачака оптужнице је писало да је за продају возила, које је наводно власништво Министарства пољопривреде Републике Српске, од М.Г. авансно наплатила 4.500 КМ.

Била је оптужена и да је глумећи полицијског инспектора узимала новац како би помогла грађанима да добију подстицаје за пољопривреду, док је у “улози” радника Центра за бесплатну правну узела новац обећавајући помоћ са легализацијом куће, наводи Мондо.

Пратите нас и путем Вибера

 • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

  ''Серија: Црна Гуја (12+)

 • 23:05 Серија: 1993 (16+)

  ''Серија: 1993 (16+)

 • 23:50 Ноћни програм

  Ноћни програм