Ilidža

Građani šokirani nakon trovanja dvojice dječaka: "Morali su provaliti vrata"

  • Извор: n1info.com
  • 28.07.2023. 16:07

Na Ilidži su juče otrovana dva dječaka. Ovu informaciju potvrdila je Mersiha Novalić, portparol MUP Kantona Sarajevo.

„Zaprimili smo prijavu da su dva maloljetnika, na području Ilidže, ulica Jahijela Fincija broj 50, opština Ilidža da su u nekom prostoru koji je na prizemlju improvizovani objekat za proizvodnju kolača, u besvjesnom stanju. Mi smo izašli na teren. Na terenu je bila i ekipa Hitne pomoći“,  kazala je Novalić.

Dodala je i da su djeca u stanju vitalne ugroženosti, vozilom hitne pomoći prebačeni na Kliniku za pedijatriju Klinički centar, smješteni su u Odjeljenju za intenzivnu njegu.

Otrovala se dva dječaka u Sarajevu: Životno ugroženi

Otrovala se dva dječaka u Sarajevu: Životno ugroženi

Juče je obavljen uviđaj od strane ekipe MUP KS, ali uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite i ekipe Sarajevogasa.

„Prilikom uviđajnih radnji sudski vještak je konstatovao da je prilikom nepotpunog sagorijevanja u jednoj od ovih peći došlo do stvaranja ugljen-monoksida koji je uzrokovao trovanje kod maloljetnika. MUP KS nastavlja rad na dokumentovanju ovog djela. Više informacija o zdravstvenom stanju ovih dječaka nemamo“, kazala je Novalić za N1.

“Građani u šoku”

Sevda Beganović kaže kako su unučad od njenog brata došli isprepadani da joj kažu kako policija pokušava da spasi djecu.

„Djeca su to vidjela i isprepadana došla“, kaže Sevda Beganović.

„Nisu ih poznavali, vidjeli su da je neko došao i da je lupao. Policija je stigla i rekli su nam da se odaljimo“,  dodaje, piše N1.

Dvojac uhapšen zbog požara na Čiovu

Dvojac uhapšen zbog požara na Čiovu

Ostali stanari koji su svjedočili ovom tragičnom događaju isto kažu.

„Uznemirilo me, bilo je užasno. Morali su provaliti vrata, djeca su iznutra bila zaključana. Najduže su čekali hitnu, skoro 20 minuta i djeca su bila čini mi se van životne opasnosti“, rekli su građani.

„Pošla sam u granap i vidjela gužvu i policiju, hitnu. Malog su oživljavali i davao je znakove života. Dalje ne znam ništa. Stresno je i znam tu djecu, družila su se sa mojim unučadima. Bez teksta sam. Žao mi je djece“, kažu zabrinuti građani.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм