PU Gradiška

Gradiščanin pucao iz puške pa snimak objavio na Instagramu

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2022. 10:06

Muškarac čiji su inicijali B.M. iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je u mjestu Jablanica pucao iz puške, te sve snimio i objavio na Instagram profilu.

"Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je lice B.M. tokom boravka u mjestu Jablanica, grad Gradiška ispalilo nekoliko hitaca iz vatrenog oružja što je snimilo i naknadno objavilo na svom Instagram profilu. Navedeno lice je lišeno slobode, te je policijskim službenicima dobrovoljno predalo mobilni telefon sa kojim je snimljen navedeni događaj", navodi se u saopštenju PU Gradiška.

Takođe, istragom je utvrđeno, da je vatreno oružje B.M. ustupilo i dalo na upotrebu lice G.L. iz Кozarske Dubice, koje je policijskim službenicima dobrovoljno predalo vatreno oružje-vojnu pušku.

Svi pronađeni i oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Gradišci, te će isti poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luke, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta protiv B.M. slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i ''Ugrožavanje siguernosti'', a protiv G.L. slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela  ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. 


Тагови: