ATV

Gradiška: Na Instagramu objavila lažnu informaciju o virusu korona, pa dobila kaznu od 1.000 KM

  • 21.03.2020. 14:58

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, došli su do saznanja da je lice B.B. iz Gradiške, na svom Instagram profilu "biljchiii" objavila tekst sljedećeg sadržaja: "Ubićete nas medijima i depresijom ne koronom prestanite više pričati o tome! Držite se 3 dnevnika dnevno i previše! Hvalite Gradišku nema korone kako bi je uzdigli od svih gradova u RS.., a ovamo ženu u Gradišci skrivate da je i testirana i zaražena i već 7 dana u kućnom karantinu.. Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju sve radite politički ne za zdravlje ljudi! Da je za naše zdravlje davno bi sve zatvorili na 28 dana i završili s tim! Ja sad apelujem na građane naše da rasturimo depresiju i da se više prestane o tome pričati! Cilj im je svima da unište našu ekonomiju i zatupe nam mozak a ne da nas zaštite... Jer opet ponavljam šuti se u našoj opštini (gradu) o pozitivnim testovima!“

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su lice B.B. koja je odmah i pozvana u prostorije PU Gradiška kojom prilikom je priznala da je ona lično objavila navedeno bez posebnog obrazloženja za isto. 

O navedenom je putem telefona obavješten dežurni tužilac OJT Banja Luka koji se izjasnio da u konkretnom događaju ne postoje elementi krivičnog djela, već postojanje elemenata prekršaja po tački 2. Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, te je licu B.B. uručen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM. 

Kako ATV nezvanično saznaje, riječ je o Biljani Babić.