МУП Српске

Хапшења због дјечије порнографије: Одузети телефони, картице; Пронађени и дрога и оружје

 • Извор: АТВ
 • 17.04.2024. 10:22

Седам особа ухапшено је у акцији "СИСТЕМ 2024“ због сумње да су извршили кривична дјела "Искориштавање дјеце за порнографију“ и "Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У акцији су ухапшени В.И. из Бањалуке, С.Ђ. и Д.М. из Лакташа, П.А. из Котор Вароши, Д.Д. из Оштре Луке, Н.Д. из Приједора и Г.Д. из Српца, а истрагом је обухваћено и једно малољетно лице које није ухапшено и према њему ће се поступати у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку. 

У оквиру акције извршени су и претреси те је пронађено и одузето сљедеће: један рачунар, један таблет, 17 мобилних телефона, пет меморијских картица,  21 SIM картица, 70 оптичких медија за чување дигиталних података (ЦД) и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела, као и предмети који указују на извршења другог кривичног дјела (ватрено оружје чије држање грађанима уопште није дозвољено а ради се о ручно преправљеном оружју), као и одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.  

"Кривична дјела су извршена на тај начин што су осумњичени у претходном временском периоду користећи друштвене мреже и апликације за комуникацију, као што је Телеграм, приступали групама у којима се дијелио садржај дјечије порнографије, те су свјесно тражили линкове како би приступали новим групама у којима се дијели дјечија порнографија знајући да ће групе у којима су тренутно чланови бити обрисане. Такође, поједина лица се сумњиче се да су на удаљеним инфраструктурама креирали складишни простор за чување дигиталних података које су налазиле под њиховом контролом, након чега су на поменуте складишне просторе у више наврата складиштили садржаје дјечије порнографије“, наведено је у саопштењу МУП-а.

Након завршене криминалистичке обраде против ових лица ће надлежним тужилаштвима, бити поднесен извјештај о извршеном кривичном дјелу. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.