СИПА

Хапшење због тероризма: Зеничанин пријетио убиством невјерника и чифута

Истражиоци СИПА ухапсили су мушкарца из Зенице, који се на Фејсбуку представља као Един Подгора, због сумње да је починио кривично дјело тероризма!

У СИПА наводе да је осумњичени на поменутом Фејсбук профилу објавио забрињавајући видео снимак.

”Према прикупљеним сазнањима ухапшени је на свом Фејсбук профилу објавио видео снимак на којем се представља као Един Подгора и говори да је кренуо убијати невјернике и чифуте, те непријатеље муслимана и говори да ће убијати ножем који се види на видеу, као и пиштољем непознате марке”, саопштила је СИПА.

Додају да је по налогу Суда БиХ у Зеници извршен претрес стамбених и помоћних објеката на двије локације, које је осумњичени користио.

”Извршеним претресима откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку и то два мобилана телефона, нож и пиштољ, за који се сумња да је користио на снимку, а за који је на лицу мјеста утврђено да се у ствари не ради о правом  ватреном оружју”, саопштила је СИПА.

Додају да је осумњичени ухапшен и спроведен у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

”О даљем статусу лица ће се одредити Тужилаштво Босне и Херцеговине”, наводе у СИПА.

Додају да је акција хапшења реализована у сарадњи са Обавјештајно безбједносном агенцијом БиХ и МУП-ом Зеничко-добојског кантона.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

  ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:30 Серија: Ко те шиша

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:05 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)