Sarajevo

I dalje nepoznat identitet poginule pješakinje

  • Izvor: Srna
  • 07.01.2022.14:23

Identitet žene koja je poginula u sarajevskom naselju Kovačići još nije utvrđen, a vozač škode nakon kriminalističke obrade pušten je iz pritvora da se brani sa slobode, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Stariju ženu, koja prilikom nesreće nije imala dokumente, juče u 17.00 časova u Zagrebačkoj ulici udario je automobil škoda oktavija kojim je upravljala dvadesetpetogodišnjakinja iz Sarajeva L.Č.

Smrt žene konstatovala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je vozilom "Pokopa" prevezena u prosekturu Bare.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, pripadnici policije, te ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke, prenijeli su federalni mediji.

Prema naredbi tužioca, žena koja je upravljala "škodom" uhapšena je nakon nesreće zbog sumnje da je počinila teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, što je izazvalo smrt jedne osobe, kao i zbog ugrožavanja javnog saobraćaja iz nehata.

Tagovi: