Београд

Игор Јурић проговорио након трагичних вијести о Данки Илић: Чекали смо чудо

  • Извор: РТС
  • 04.04.2024. 22:28

Игор Јурић, директор Центра за несталу и злостављану дјецу, први пут се огласио послије сазнања да је Данка Илић (2) прегажена колима.

Како је подвукао, након петог дана потраге за Данком, гледајући и на сопствено искуство кћерке Тијане, није био оптимиста по питању тога да ли ће двогодишња дјевојчица бити пронађена жива.

“Јасно сам говорио да се плашим и да чудо мора да се деси да се дјевојчица нађе жива. Сви смо ишчекивали чудо након снимка из Аустрије, за мене је то била сламка спаса за коју сам се хватао, али јесам сумњао да ће се епилог десити тамо гдје је дјевојчица и нестала“, рекао је Игор Јурић.


Да ли је ово фијат којим су осумњичени ударили малу Данку?

Да ли је ово фијат којим су осумњичени ударили малу Данку?

Истакао је да је много нелогичности било и да разне дезинформације из медија јесу на неки начин указивале и на то да је и блиска породица била укључена.

“То је наук више за нас да морамо чекати званичне информације, слушамо институцију МУП-а да се огласи па онда да дамо свој суд“, рекао је Јурић.

"Људи неће презати да извуку материјалну корист из тешке ситуације Има људи који желе да искористе тешку ситуацију и неће презати да ураде све да извуку неку материјалну корист", додао је Јурић.

Говорећи из свог трагичног искуства потраге за кћерком Тијаном Јурић, навео да је су се појављивале приче да је Тијана виђена у Бањалуци, Алжиру, да се налази у Мађарској...


Огласио се отац једног од осумњичених за убиство Данке Илић

Огласио се отац једног од осумњичених за убиство Данке Илић

Каже да има информација које су добронамјерне, а има и оних које су злонамјерне. Навео је да је у случају Тијане тражено 5.000 евра.

"То су људи који желе да искористе тешку ситуацију. И нама су се јављали 'видовњаци'", рекао је Игор Јурић.

Говорећи о снимку из Беча, Јурић сматра да је снимак био добронамјеран, и да се оном ко је послао снимак чинило да је то нестала дјевојчица, желећи да помогне.

Говорећи о значају платформе "Пронађи ме" рекао је да ћемо имати проблем у наредном периоду транзиције док се људи не обуче на који начин да учествују у потрази и како треба да се понашају.


За данас завршена претрага терена у селу једног од осумњичених

За данас завршена претрага терена у селу једног од осумњичених

Проценат успјешности овог типа платформе у потрази за несталом дјецом виши је од 90 одсто.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином