Нико није помогао

Има ли живота за Србе у Сарајеву: Мајка и дијете брутално нападнути због мајице

  • Извор: АТВ
  • 24.05.2024. 10:10

Двојица хулигана напали су жену и дијете у центру Сарајева због мајице на којој пише "Делије север".

Шта значи бити Србин у Сарајеву и 30 година послије рата увјерили су се жена и њен 14-годишњи син који су јуче брутално нападнути у центру града због мајице на којој пише "Делије север". Да ствар буде гора, нико од бројних пролазника није реаговао док су их хулигани малтретирали.

"Моје малољетно дијете од непуних 14 година и ја смо нападнути испред ССЦ у центру Сарајева код заједничких институција јер је дијете на себи имало мајицу са обиљежјима Црвене звезде. Чупали су дијете, насилно су му скинули мајицу, мене су крвнички одгурнули да сам пала и повриједила кољена и дланове. То је из чисте мржње. Њима је мрак на очи пао кад су видјели да је мајица са обиљежјима Црвене звезде. 'Скидај четничку мајицу, шта си то обукао, убићу те, повриједићу те, скидај'. Дјетету је било непријатно да скида мајицу јер ће остати го. На крају су му насилно скинули и побјегли с мајицом", каже мајка дјетета за АТВ.

Познат идентитет страдалог мотоциклисте

Познат идентитет страдалог мотоциклисте

Све се догодило око пола седам када се на том дијелу града налази велики број људи, али нико није хтио да помогне.

"Вјерујте нико пришао није. Буквално нико. Ни мени ни дјетету. Ушли су својим путем, нису се ни осврнули. Устала сам и позвала полицију. Они су дошли брзо. Ушла сам и у ССЦ и позвала чувара. Тај улаз је покривен видео надзором и надам се да ће их полиција успјети идентификовати", каже мајка дјечака за АТВ.

Полиција је дјело квалификовала као кривично дјело насилничко понашање, али мајка дјечака за АТВ истиче да је у питању чиста мржња.

"Рекла сам им да то није класично насилничко понашање, то је буквално национална нетрпељивост. Видјели су да нисмо Бошњаци. На мајици је ситним словима писало 'Делије север'. Све је пријављено МУП-у Кантона Сарајево. Тек сам сад постала свјесна гдје живимо и с ким живимо. Одбијала сам себи да признам да има тако лоших људи. Живот ме демантовао", каже мајка дјечака за АТВ.

Обавјештење грађанима: МУП Српске спроводи вјежбу

Обавјештење грађанима: МУП Српске спроводи вјежбу


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.