Потврђена оптужница

Инспектор застрашивао жртву и узео му 10.000 КМ мита

Oкружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Далибора Бошњаковића, криминалистичког инспектора ПУ Бијељина, којом се терети за примање 10.000 КМ мита!

Rепубличко јавно тужилаштво РС Бошњаковићу на терет ставља да је застрашивао Ж.Д., жртву из кривичног дјела које је истраживао, и од њега тражио 40.000 КМ како би га заштитио од "моћног човјека".

"Бошњаковић је 22. децембра 2021. године телефоном позвао Ж.Д., кога је познавао као оштећеног из истраге која је вођена против М.Н. Након што су се састали Бошњаковић је представио Ж.Д. да му "моћан човјек" М.Н. угрожава живот и животе његове породице, што је код њега изазвало страх", наводи се у оптужници.

Додаје се да је инспектор потом захтијевао 40.000 КМ како би заштитио Ж.Д. и његову породицу.

"Оптужени је 23. децембра примио мито у износу од 10.000 КМ. Потом је у јануару и фебруару 2022. године у више наврата телефоном, али и у личним контактима од оштећеног захтијевао да му преда преостали износ од 30.000 КМ", наводи се у оптужници.

Бошњаковић је ухапшен у фебруару прошле године, када му је на приједлог тужилаштва одређен притвор.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.