ATV

Smederevo

Izgubio glavu zbog kuće: Došao iz Kanade zbog suđenja, pa ga rodbina brutalno ubila!

 • Izvor: Kurir
 • 29.05.2023. 08:23

"Ubile su ga na tavanu. Nisu ni bile svijesne šta su uradile. Pola sata su se svađali, odjekivali su glasovi cijelom ulicom. Nakon toga samo se čuo Vasa koji zapomaže: "Upomoć! Upomoć!".

Ovo pričaju komšije Vase I. (73), muškarca koji je 23. maja, kako se sumnja, ubijen u kući u Smederevu, a za čiju smrt se sumnjiče njegova snaha i njene dvije ćerke.

Nađeno tijelo muškarca: Sumnja se da su ga snaha i njene kćerke tukle do smrti

Nađeno tijelo muškarca: Sumnja se da su ga snaha i njene kćerke tukle do smrti

U utorak su lisice na ruke stavljene M. I. (73) i njenim ćerkama A. I. (44) i B. I. (45) zbog sumnje da su nakon rasprave svom rođaku zadale više udaraca po glavi i tijelu, ali i da su ga stezale u predjelu vrata zbog čega je on, kako se sumnja, preminuo. Komšije navode da njihova svađa oko podjele porodične kuće traje godina unazad i da je u toku i sudski postupak zbog toga.

U kući bila i beba

- Vasa je bio inženjer, ali je imao preku narav. Živio je u Kanadi sa ženom i dva sina, a ima i unuke. Radio je u Kanadi skoro 30 godina, a čak 20 godina nije vraćao u Srbiju. Eto, ovo ljeto je došao na par mjeseci, dok traje sudski proces. Morao je da se pojavljuje na suđenjima - pričaju komšije ove porodice.

Senad tvrdi da mu je žena Merima otišla sa komšijom Edinom i ostavila mu troje djece

Senad tvrdi da mu je žena Merima otišla sa komšijom Edinom i ostavila mu troje djece

Kako kažu komšije stravičan zločin dogodio se na tavanu, dok je beba jedne od sestara bila u kući.

- Beba je spavala u sobi ispod, nakon njihovog vikanja beba se probudila i počela da plače. Jezivi zvuci su se čuli iz te kuće tog dana - pričaju oni za Kurir.

Oni se prisjećaju kobnog dana i objašnjavaju kako je došlo do ovog brutalnog ubistva.

Kamera zabilježila užas: Pijan autom usmrtio mladu doktoricu u Sarajevu

Kamera zabilježila užas: Pijan autom usmrtio mladu doktoricu u Sarajevu

- Sud je majci i ćerkama dodijelio tavan, međutim, Vasa je sklanjao crijep kako bi ušao na taj tavan i eto, obilo mu se u glavu. Čule su da je ušao i popele se gore, tada je i nastala svađa. Poslije već znate i sami - ispričali su nam oni.

Uplašile se

Komšije porodice ističu i da su dvije sestre bile u dobrim odnosima sa sinovima Vase, te da su čak i išle kod njih u Kanadu.

- Bili su u dobrim odnosima, nije bilo problema među njima. Sestre su obrazovane, završile su fakultete, čak je jedna od njih skoro i bila u Kini gdje je radila kao prevodilac engleskog jezika - objašnjavaju oni.

Detalji pokušaja ubistva u Trebinju: Izboden brat bh. pjevačice

Detalji pokušaja ubistva u Trebinju: Izboden brat bh. pjevačice

Međutim, kako dalje navode, muškarcu koji je ubijen su čak i sinovi pričali da pusti tu kuću i da ima drugo zemljište, ali on nije želio da odustane jer su tu kuću, kako objašnjavaju sagovornici, sazidali njegovi roditelji.

- Žena čija je beba bila u kući i plakala, pozvala je policiju. Uplašile su se, sigurno nisu ni bile svjesne šta su uradile. Kada je došla policija i pitala ih šta je sa njim, gdje se nalazi, one su rekle da je na tavanu, ali da ne znaju da li je živ. Policija je došla do tog dijela krova gdje je bio pomeren crijep i dozivala nesrećnog čovjeka, međutim, nije se odazivao - objašnjavaju oni.

(Foto: Kurir)

Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.