Оптужница

Изгубљена два живота: Аљић оптужен да је пијан возио 200 на сат!

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Нихада Аљића (47) из Вукосавља јер је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули његови сапутници Санел Нермин Аљић (22) и Мирсад Аљић (22), док је М.Ф. тешко повријеђен.

Уколико се докаже кривица Нихаду пријети казна од три до 15 година затвора.

Трагедија се догодила 14. јуна прошле године око 21.50 часова на брзом путу Клашнице - Бањалука. У оптужници се наводи да је Нихад возио ”порше кајен”. Био је пијан за воланом и измјерено му је 2,08 g/kg алкохола у организму. Возио је брзином од 198 km/h на дионици пута гдје је брзина ограничена на 100 km/h.

”Оптужени се кретао лијевом траком према Бањалуци. Био је у стању тешког пијанства, са концентрацијом аклохола у организму од 2,08 g/kg, те се кретао недозвољеном брзином од 198 km/h, свјестан да тиме може угрозити јавни саобраћај и животе људи, на шта је пристао”, наводи се у оптужници.


Pogledajte kako izgleda slupani automobil u kojem su poginule dvije osobe

Pogledajte kako izgleda slupani automobil u kojem su poginule dvije osobe

Додаје се да је усљед тога дошло до губитка управљивости и неконтролисаног кретања возила према ободу лијеве кривине, те преласка ”поршеа” у десну саобраћајну траку.

”Возило је сишло са коловоза и ударило је у заштитну ограду, потом у бетонски пропуст за воду. То је довело до вишеструког превртања возила које је ударило у жичану ограду и бетонске стубове у кругу приватне фирме, гдје се зауставило”, наводи се у оптужници.

Utvrđen identitet stradalih u stravičnoj nesreći kod Banjaluke

Utvrđen identitet stradalih u stravičnoj nesreći kod Banjaluke

Додаје се да је сувозач Мирсад Аљић испао из возила и на мјесту остао мртав усљед разарања главе и мозга. Из возила је испао и Санел Нермин Аљић, који је сједио позади и који је преминуо усљед крварења и тешке трауме мозга. М.С. је задобио тешке повреде главе, прелом слабинског пршљена, врата, десне бутне кости и нагњечење кољена.

U teškoj nesreći kod Banjaluke poginula dva mladića: Ostaješ u našim srcima

U teškoj nesreći kod Banjaluke poginula dva mladića: Ostaješ u našim srcima



Пратите нас и путем Вибера