ОШ ”Георгиј Стојков Раковски”

Језив снимак из игрице престравио родитеље бањалучке школе!

Након што је бањалучку Основну школу "Георги Стојков Раковски" потресла вијест да је ученик пријетио ђацима да ће "направити списак", по угледу на масакр у Београду гдје је К.К. убио девет ђака и радника обезбјеђења, додатну панику међу родитеље унио је снимак, који је почео да се шири мрежама.

На снимку, који је у посједу АТВ-а, види се визуелни приказ из пуцачке игрице ”Counter strike" гдје се играч, наоружан калашњиковом, креће мапом. Оно што је престравило родитеље је чињеница да мапа, односно зграда и двориште испред које се пуцач креће, представљају реплику ОШ ”Георги Стојков Раковски”... Засад није познато ко је и када направио такву графику, што је предмет детаљних провјера истражних органа.

Родитељи су престрављени и од надлежних институција траже одговоре. Многи тврде да дјецу неће слати у школу, док не добију детаљне информације о снимку, али и пријетњама ”списком” које је износио један од ученика.

Ученик из бањалучке школе пријетио ђацима да ће направити списак ликвидације

Ученик из бањалучке школе пријетио ђацима да ће направити списак ликвидације

Подсјетимо, директорица ОШ ”Георги Стојков Раковски”, за Независне новине је раније рекла да је школа о немилом догађају обавијестила надлежне институције.

"Све је под контролом, полиција је разговарала са родитељима дјетета, као и психолошка служба школе. Срећом није написан списак, све је предузето на вријеме", казала је Љубојевићева и додала да је о овом догађају информисан и Центар за социјални рад Бањалука.

Додала је да је јуче одржан Савјет родитеља у школи гдје су родитељима пренесена дешавања.

"Родитељи су забринути, али осјећају се сигурније јер смо ми све предузели што је могуће да не дође до трагедије", казала је Љубојевићева.

Драма у школи у Прњавору: Малољетник другарима пријетио убиством

Драма у школи у Прњавору: Малољетник другарима пријетио убиством

Надлежни кажу да је у цијели случај укључен мултисекторски тим, те да се ништа не препушта случају. Са свиме је упозната и ПУ Бањалука која је предузела мјере и радње из своје надлежности, а како сазнајемо никакав списак није пронађен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина