Украдена два милиона

Још траје потрага за пљачкашима, на Лаушу тајац

  • Извор: АТВ
  • 15.05.2024. 19:20

Још се трага за разбојницима који су усред дана украли два милиона марака у бањалучком насељу Лауш.

Разбојници нису пронађени али аутомобил којим су пљачкаши побјегли - јесте и то на паркингу у сусједном насељу Сунце. 

AТВ сазнаје да се управо тај аутомобил марке "сеат“ данима појављивао у улици гдје се пљачка десила. Надзорне камере су још прије пет дана снимиле сеат пољских регистарских ознака у овој улици. Пронађени су снимци који указују и да се овим возилом четири дана заредом долазило у улицу у којој је разбојништво почињено. То указује да су починиоци пратили жртву како би утврдили њене кретње и навике, каже извор АТВ-а. 

У улици у којој се све десило данас тајац. Пред камере нико не жели. Раније су мјештани у незваничним разговорима рекли да је црни сеат сатима прије пљачке био паркиран у њиховој улици. Касније су схватили и зашто. 

По свему што се одиграло јуче на Лаушу јасно је да је разбојништво типовано. Све се одиграло муњевитом брзином. Пљачкаши су власницу мјењачнице сачекали у близини куће, насрнули на њу и отели новац. А онда побјегли. Ауто су оставили у близини а сеата је полиција јутрос заплијенила.

Ријеч је о рекордној пљачки која се десила у Бањалуци, како је полиција раније саопштила, око 16.30 часова када је торба са новцем жени истргнута из руки.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: