Јошило излази на слободу уз јемство од пола милиона КМ!

Јован Јошило (40) из Бањалукe, који је под истрагом Тужилаштва БиХ за организовани криминал у предметима ”Сториџ” и ”Транспортер”, ускоро излази на слободу, сазнаје АТВ.

Јошилу 26. марта истиче мјера притвора коју му је, због опасности од бјекства, раније одредио Суд БиХ. На данашњем рочишту Тужилаштво БиХ није тражило продужење притвора и предложено је да му се изрекну мјере забране уз, како незванично сазнајемо, јемство од 500.000 марака.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да је Јошило под истрагом у ”Скај” предметима ”Транспортер” и ”Сториџ”. Осумњичен је за организовани криминал повезан са међународним прометом великих количина дроге.

Јован Јошило под великим мјерама обезбјеђења изручен у БиХ

Јован Јошило под великим мјерама обезбјеђења изручен у БиХ

Јошило је у априлу 2022. године уз помоћ јатака избјегао хапшење у Бањалуци. Сутрадан је приведен у Немили у Зеничко-добојском кантону, али је полицајцима на увид дао лажни документ Републике Словеније и убрзо је пуштен на слободу. У међувремену је побјегао из БиХ и у јулу је ухапшен на подручју Истре у Хрватској, такође с лажним документима. У Хрватској је иза решетака био до 29. новембра прошле године када је изручен у БиХ.

Јошилово име се нашло и у извјештају о откривању више извршилаца укључених у планирање, припремање и извршење убиства Славише Ћулума који је МУП Српске, на основу преписки из ”Скај” апликације, доставио Републичком јавном тужилаштву Републике Српске.

Тужилаштва у Српској без иједне ”Скај” оптужнице

Тужилаштва у Српској без иједне ”Скај” оптужнице

Истрага није окончана, а већина пријављених су недоступни истражним органима.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)