Београд

Јован убијен, Богдан рањен: Младићи се нису међусобно познавали, али ово им је заједничко

  • Извор: Блиц
  • 05.02.2024. 09:33

За мање од 24 сата у београдским насељима Борча и Карабурма дошло је до окршаја између младића, а, иако ова два случаја међусобно нису повезана, истрагом је утврђено да се ради о сукоба навијача Партизана.

Први напад се догодио у Улици Северина Бијелића у Борчи када су двојица нападача насмрт избола Јована М. (23) и повриједили Бору Ј. Само два дана касније, на Карабурми у Дантеовој улици, дошло је до пуцњаве када је двије простријелне ране у предјелу бутине задобио младић Богдан Ј. (23).

Како је Блиц писао, убиство у Северина Бјелића догодило се 1. фебруара. Б. Б. и малољетник (17) осумњичени су да су оштрим предметом повриједили Јована М. (23) који је од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста. Тада је рањен и младић Боро Ј. (23).

Сукоб избио због продаје наркотика?

Полиција и Хитна помоћ су убрзо стигли на лице мјеста, међутим, Јовану није било спаса. Наводно, полиција је у аутомобилу жртве и његовог пријатеља пронашла нож и бејзбол палицу.

Убиство у Бањалуци: Жена ухапшена, мушкарац свједок

Убиство у Бањалуци: Жена ухапшена, мушкарац свједок

Полицајци су тада покушали да од рањеног младића добију информације о нападачима, међутим, он наводно није желио да сарађује са полицијом.

Сумња се да су се Јован, Боро и нападачи састали како би разговарали о дугу. Сукоб је наводно избио због продаје наркотика.

Како су медији писали и нападачи и жртве били су навијачи Партизана.

Осумњичени су ипак пронађени и ухапшени 3. фебруара због сумње да су починили кривично дјело – тешко убиство.

Детаљи трагедије у Борику: Мушкарац пронађен са убодном раном!

Детаљи трагедије у Борику: Мушкарац пронађен са убодном раном!

Б. Б. је одређено задржавање до 48 сати и, уз кривичну пријаву, биће спроведен у Више јавно тужилаштво у Београду, док је осумњичени малољетник спроведен у Виши суд у Београду, Одјељење за малољетнике.

Младић изрешетан у бутине

Након 24 сата, Богдан Ј. (23) рањен је око 20.15 часова на Карабурми у Дантеовој улици. У пуцњави је задобио двије простријелне ране у предјелу бутина.

Један од станара из оближње зграде рекао је за Блиц да је најприје видио дјевојку која је кренула ка парку, а затим је зачуо пуцњеве.

„Видео сам је са балкона. Када је чула пуцњеве, покрила је уши и побјегла. Дјеловало ми је као да пуца петарда. Нисам имао представу да је пиштољ“, рекао је он.

Ћерка убијеног Саше објавила слике осумњичене млађе сестре: Ово је мотив злочина?

Ћерка убијеног Саше објавила слике осумњичене млађе сестре: Ово је мотив злочина?

Полиција је брзо стигла на мјесто обрачуна и започела увиђај.

Запријетио осветом

Саговорник Курира описао је шта се догодило.

„Чуло се неколико рафала али смо мислили да су у питању петарде или тако нешто с обзиром на то да је ово, као што видите навијачки крај Партизана. Стално оно нешто славе, прослављају, праве бакљаде. Изашао сам на прозор и видио како једна дјевојка бјежи, док младић лежи насред парка и виче: 'Маму вам вашу. Платићете за ово!' а онда је почео да дозива помоћ“, каже саговорник Курира.

Он додаје да су се убрзо окупили навијачи и комшије.

„Дошла је и полиција и Хитна помоћ цијели крај су блокирали. Касније сам чуо од комшија да је рањен у ноге, то вам је класична опомена тако је било и у моје вријеме“, рекао је саговорник.

„Хапшен је због наркотика”

Како објашњава, младић је из овог краја града и проблематичан је.

Пуцњава у Београду, рањен младић

Пуцњава у Београду, рањен младић

„Има одређена групица момака која је позната у крају и то сви знају… Баве се дрогом и сви гледају да их се клоне, па тако је боље не причати о томе. Није безбједно. Био је и хапшен због наркотика, а прича се и да му ово није прво рањавање“, рекао је саговорник.

Оба младића навијачи Партизана умјешана у диловање дроге?

Иако се убијени и повријеђени младић нису међусобно познавали, оно што им је заједничко јесте да су обојица били навијачи Партизана и да су, како се наводи, били проблематични.

Такође, у оба случаја се спекулише да је диловање дроге повезано са инцидентима, па се намеће питање да ли се млади из навијачких кругова све више уплићу у мрежу препродаје дроге на улицама Београда.

Већ је познато да су вође навијача Партизана једини од “главних” у пословима са дрогом попут ухапшених Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Пратите нас и путем Вибера