ATV

Ministar unutrašnjih poslova

Karan o akciji "DM": Pretresi na području Bijeljine

  • Izvor: SRNA
  • 24.05.2023. 12:18

Na području Policijske uprave Bijeljina u toku su pretresi u okviru međunarodne akcije kodnog naziva "DM", izjavio je danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

Karan je rekao da je MUP Srpske sa svojom Upravom za organizovani i teški kriminalitet uključena u ovu akciju.

"Djelujemo u kontekstu zahtjeva međunarodne pravne pomoći, zajedno sa Federalnom upravom policije. Riječ je o našoj asistenciji i obavezi da pomognemo i u međunarodnoj pravnoj pomoći u oblicima otkrivanja najtežih oblika kriminaliteta", rekao je Karan novinarima.

Na 13 lokacija na teritoriji BiH, odnosno u Kantonu Sarajevu, Unsko-sanskom kantonu i Republici Srpskoj u toku su pretresi imovine i lica osumnjičenih da su pripadnici međunarodne grupe za organizovani kriminal koja duže djeluje u zapadnoj Evropi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Velika akcija policije: Pretresi na 13 lokacija

Velika akcija policije: Pretresi na 13 lokacija

Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, na osnovu naredbi Suda BiH, u saradnji sa Evropolom, u više evropskih država - Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Holandiji, Belgiji i drugim zemljama članicama EU.

Srna nezvanično saznaje da akcija ima veze sa Dinom Muzaferovićem za kojim je MUP Unsko-sanskog kantona raspisao međunarodnu potjernicu, a koji se označava kao vođa kriminalne grupe osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju droge.