ATV

Још није ухапшен

Кинез побјегао из затвора: Ко је заказао у овом случају?

 • Извор: АТВ
 • 22.11.2023. 07:25

Kинез који је побјегао из Окружног затвора у Требињу лоциран је јуче на подручју требињског села Ластва, али је успио да умакне. Уочили су га затворски полицајци који су на терену, али је бјегунац умакао у брдо.

О томе како ко је заказао у овом случају, за АТВ је говорио Перо Дуњић, помоћник министра правде Републике Српске за извршење кривичних и прекршајних санкција.

"У овом случају заказала је казнено-поправна установа, КПЗ у Требињу, служба обезбјеђења. Казнено-поправне установе су посебне установе у саставу и под непосредним надзором Министарства правде Српске, КП установама руководе директори који су за свој рад директно одговорни министру правде.

Да не би прејудицирали ствари, чекамо званични инспекцијски надзор, односно извјештај који ће бити данас или сутра. Одговоран је руководилац казнено-поправне установе и служба обезбјеђења. Та служба виши вањско и унутрашње обезбјеђење установе и стара се о реду и контролише сва кретања притворених и осуђених лица", рекао је Дуњић за АТВ.

Он је још једном апеловао на грађане да, ако уоче лице, одмах јаве полицији.

"Добро би било да грађани који уоче сумњиво лице одмах јаве полицији. Дешава се да је он био на пар мјеста, и да га људи нису адекватно пријавили", каже Дуњић.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 22:10 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:25 Серија: Развратник (16+)

  Серија: Развратник (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм