Тенг Килеи

Кинез побјегао из затвора након посјете родитеља

Требињска полиција и стража Окружног затвора у Требињу интезивно трагају за држављанином Кине Тенгом Килеијем који је побјегао из затвора и позивају све грађане који примјете човјека са фотографије или имају информације о његовом кретању да то пријаве полицији.

Како сазнаје АТВ Тенг Килеи јуче је побјегао након што су га у требињском затвору посјетили мајка и отац. Управо су њих двоје ухапшени због сумње да су му помагали у бјекству, али су обоје након саслушања пуштени на слободу.

”Родитељи су му дошли у посјету и он им је рекао да планира бјекство. Наводно су га требали сачекати, али досадашња истрага указује да нису успјели да се састану и да међу њима није било контакта након бјекства”, каже добро упућени извор АТВ.

Ухапшен по потјерници Интерпола Пекинг

Килеи се у требињском затвору налазио од 5. септембра када му је Суд БиХ одредио привремени притвор након што је ухапшен по међународној потјерници коју је за њим расписао Интерпол Пекинг у циљу вођења кривичног поступка пред надлежним судом због сумње да је починио кривично дјело ”злочин уговорне преваре”.

Ванредна инспекција у требињском затвору након бијега Кинеза

Ванредна инспекција у требињском затвору након бијега Кинеза

По молби за изручење Бироа за истраживање привредног криминала Министарства јавне безбједности Народне Републике Кине Суд БиХ је 12. октобра донио рјешење којим је Тенгу Килеију одређен екстрадициони притвор. По том рјешењу притвор је одређен до 3. марта 2024. године, односно до изручења или нове одлуке суда.

Као мачка: Одбјегли Кинез се попео на кров и скочио са 12 метара висине!

Као мачка: Одбјегли Кинез се попео на кров и скочио са 12 метара висине!

Подјсетимо држављанин Кине јуче је око 11.20 часова побјегао из Окружног затвора у Требињу тако што се, током шетње, помоћу жице од громобрана попео на једну од затворских зграда, те скочио са 12 метара висине. Након скока, чудом је остао неповријеђен и наставио је бијег и за њим је покренута опсежна потрага која је и даље у току.

Лакета за АТВ: Кинез још није ухапшен, радимо на његовом лоцирању!

Лакета за АТВ: Кинез још није ухапшен, радимо на његовом лоцирању!



Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)