Нови детаљи

Кључ Вањине отмице у мрачној прошлости њеног оца?

 • Извор: Курир
 • 13.12.2023. 09:11

Док се чека изручење Љупча Палевског, главног осумњиченог за убиство тинејџерке Вање Горчевске (14) у Скопљу, највећа мистерија која прогања грађане Сјеверне Македоније, али и Балкана, јесте улога оца Александра у њеној отмици.

Александар се налази у притвору због сумње да је отмичарима одао информације о кретању кћерке. Поставља се питање - зашто, а одговор можда лежи у његовој прошлости.

Вања је отета из зграде у којој је живјела са мајком и сестром 27. новембра. Њу је отела група на челу са Палевским.

Мала Вања је брутално убијена, али један детаљ и даље мори све

Мала Вања је брутално убијена, али један детаљ и даље мори све

Сви осумњичени су у притвору, док се очекује изручење Палевског из Турске. Управо је фирма Палевског учествовала у градњи објекта у ком је Вања живјела, а власник стана је био отац. Ово значи да су знали све појединости о згради и тако отели Вању.

Како је касније открила полиција, информације о Вањином кретању и тачној локацији одавао је њен отац Александар. Он је ухапшен и пред истражним органима је негирао извршење кривичног дјела.

Одређен му је притвор од 30 дана, а и даље нема одговора на питање зашто је учествовао у кћеркиној отмици.

Коцкарски дугови?

Увелико се спекулише и о томе да је Александар имао коцкарске дугове, због чега је желио да изнуди новац од Зорице. Македонски новинар Кристијан Ландов каже да је то прича која преовладава у Сјеверној Македонији.

Отац и други осумњичени за убиство Вање у посебном дијелу затвора: Робијаши изреволтирани

Отац и други осумњичени за убиство Вање у посебном дијелу затвора: Робијаши изреволтирани

"Вањин отац се сумњичи да је открио убици како, гдје и куда ће се кретати Вања тог дана. Зато је убица све тачно испланирао. Отац Александар је према казивању оних који га знају био проблематична особа, коцкар и наркоман. А потиче из богате скопске породице, отац му је био директор фиме и радио је у Пољској. Његова безосјећајност је шокирала јавност, кад је подигао два палца горе новинарима кад су га спроводили у суду", каже Ландов.

Стан и имовина мајке

Полиција сумња да је он то учинио ради финансијске користи. Вањина мајка Зорица наводно је продала два стана, што је Александар знао.

Полиција сматра да је Александар због тога желио да изнуди новац од Вањине мајке.

Вантјелесна оплодња у Србији, каква су права пацијената из Српске?

Вантјелесна оплодња у Србији, каква су права пацијената из Српске?

Према ријечима новинара Кристијана Ландова, поред новца од продаје станова, породица Вањине мајке такође је имућна.

"Вањин дјед по мајци и цијела та породица су били угледна и богата породица. Вањин дјед Вангел, по коме је добила и име био је директор царине, а бака из познате влашке породице. Вањина мама је са двије кћерке живјела у стану зграде коју је градио Палевски, зато је све било прецизно испланирано око њеног киднаповања. Судска медицина је завршила обдукцију и према првим сазнањима, убијена је пиштољем од стране Палевског. Нема официјалних информација да ли су отмичари тражили новац, то ће истрага показати", каже Ландов.

(Курир.рс/Нова)

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

  ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.