ATV

Izvršio samoubistvo u KPZ Foča

Ko je bio Saša Vidović? "Pucač škaljarskog klana"

  • 12.10.2020. 19:52

Policija Republike Srpske i policija Srbije sumnjali su da je Saša Vidović pucač "škaljarskog klana" bio povezan sa ubistvom Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi.

Vidovića su povezivali sa škaljarcima i brojnim likvidacijama u Srbiji.

Vidović je tri dana nakon ubistva Stankovića koje se dogodilo 13. oktobra 2016. godine, uhapšen u Istočnom Sarajevu ali zbog druge likvidacije.

On je ubio, a na kraju i osuđen zbog toga, Miroslava Lazarevića.

"Riječ je klasičnoj sačekuši, a ubijen je iz neposredne blizine  naveo je izvor iz istočnosarajevske policije. Lazarević je usporio "golf" kada je naišao na ležećeg policajca. Odjednom su ispred njegovog auta iskočila dvojica napadača i otvorila vatru. Žrtva je izrešetana. Bila je to klasična sačekuša. Kada su se uvjerili da su obavili posao, uletjeli su u BMV, parkiran u blizini, i pobjegli. Vozilo, sa automatskom puškom i okvirom municije, su poslije toga zapalili."

Na gotovo identičan način, tri dana ranije, ubice su napravile sačekušu za vođu "grobara" u širem centru Beograda. Stanković je bio u svom "audiju" i usporio je na semaforu kada su ispred njega iskočila dvojica i zapucala iz "automata". Ubijen je na mjestu.