Pao u Frankfuktu

Ko je uhapšeni Milivoj Todorić?

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2022. 19:13

Bijeljinac Milivoj Todorović pao je u Frankfuktu. Tim hapšenjem zadat je ozbiljan udarac svjetskom narkokriminalu jer Todorović važi za jednog od najvećih igrača na tržištu kokaina u Evropi i glavni je za izvot iz Južne Amerike u Evropsku uniju i zemlje Zapadnog Balkana.

Dovodi se u vezu i sa škaljarskim klanom. Mediji prenose da njegova poznanstva vode sve do južnoameričkih kartela i da je riječ o jednom od najvećih autoriteta evropskog podzemlja. Ono što je specifično za Todorovića je da je svoje aktivnosti godinama sakrivao. Otkriven je preko „Sky“ aplikacije jer je saradnicima slao fotografije koje je objavio portal Raport. 

"U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizirane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz BH Tužilaštva potvrđeno je i da se radi o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko–kartela, povezan sa tzv. ”Škaljarskim klanom”. Uključen je u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.Milivoje.

Kontakt za BIH Todoroviću je bio Bojan Cvijetić koji je zbog droge uhapšen u akciji „Transporter“ i sada je u kućnom pritvoru.  To što je Todorović poslovao u BIH koštalo ga je slobode. U potagu za njim krenula je Uprava za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske jer na osnovu sky prepiski postalo jasno da drogom snabdijeva BIH. Oni su ga i indentifikovali i svoja  saznanja  podijelili sa Europolom. Europol ga  je u svojim bazama Skaja provjerio  i utvrđeno je da je među najvažnijim ljudima u organizaciji proizvodnje i transporta kokaina Tada je Todorović odredjen kao jedan od najvažnijih prioriteta i najtraženijih osoba na medjunarodnom nivou. Ipak zatraženo je da u što kraćem roku bude izručen u BIH.



Тагови:
  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)