Banjalučki kriminalac

Ko je Željko Kovačević, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića?

  • 23.04.2019.10:23

Željko Kovačević iz Banjaluke, ubijeni napadač u sinoćnoj likvidacije Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, odranije je poznat policiji.

Policiji je poznat još od devedesetih godina kada je sa organizovanom grupom razbojnika pljačkao po Banjaluci zbog čega je osuđen na 11 godina robije, a odležao devet i po.

Prema saznanjima, Kovačević je osuđen i za napad na dva policajca koji se desio 2003. godine u Bronzanom Majadanu. Tada su, prema saznanjima ATV-a,  on i još jedan napadač policajce razoružali, svezali i tukli čime su im nanijeli teške tjelesne povrede. I za taj napad Kovačević je osuđen.

Nakon toga Kovačević nastavlja razbojničku djelatnost i ponovo ga hapse u akciji "Strijelac" 2011. godine ponovo kao organizatora provalničke grupe koja je mjesecima pljačkala domaćinstva po Banjaluci. Tada je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne.

U javnosti njegovo ime ponovo dospjeva 2016. godine kada je potvrđena optužnica protiv njega zbog zelenaštva. Tada je Kovačević uzeo skoro 25 hiljada maraka od Amira Smailagića, vlasnika banjalučke ćevabdžinice "Kod Muje".

Kovačević je zajedno sa još jednim napadačem sinoć učestvovao u sačekuši u kojoj su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović.

Kovačević je sa još nepoznatim nepadačem čekao automobil Krunića, a zatim su ispucali više rafala. 

Kako ATV nezvanično saznaje, policija je na tragu i drugom napadaču, a angažovan je i tim Specijalne antiterorističke jedinice.