Direktor Policije Republike Srpske

Kostrešević o akciji "Transporter": Ovdje neće stati

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2021. 17:23

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od ranih jutarnjih sati provode realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Transporter“, a radi se o kriminalnoj grupi koja je na području zapadnog Balkana i zemalja Evropske unije organizovala nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga u velikim količinama.

Ovo je za ATV rekao Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske, koji je potvrdio da je među uhapšenima i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, kao i suspendovani inspektor MUP-a Srpske. Uhapšena je i određena grupa lica sa područja Gradiške, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, ali i Tuzle.

„Radi se o nastavku operacije čija je realizacija započeta još u julu hapšenjem našeg inspektora, sada već suspendovanog, Mladena Milovanovića i pripadnika 'škaljarskog klana' Miloša Božovića. MUP Srpske i Policija Srpske provodi već duže vrijeme istražne radnje protiv ove grupe, koja je od 2019. godine u kontinuitetu vršila ovo krivično djelo. Predmet istrage je 11 lica, devet lica je stavljeno pod kontrolu, dva lica još uvijek tražimo i nadamo se da će i oni uskoro biti stavljeni pod kontrolu“, rekao je Kostrešević.

Ova akcija se sprovodi u saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, a Kostrešević je ovom prilikom zahvalio Europolu, kao i policiji Kantona Sarajevo i pripadnicima SIPA. Dodao je da hapšenja ovdje neće stati.

„Ovdje neće stati. Preokupacija Ministarstva unutrašnjih poslova i moja lična je borba protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije, a naročito u oblasti borbe protiv nedozvoljenog prometa i proizvodnje opojnih droga. Ovo je početak i jedan prikaz saradnje sa zemljama u okruženju, sa Europolom i drugim agencijama, sve pod nadzorom Tužilaštva“, rekao je Kostrešević.

On je rekao da se vrše pretresi na više od 25 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Kozarske Dubice, Istočnog Sarajeva, Tuzle i Kantona Sarajevo. 

Govoreći o ranije uhapšenom Božoviću, člana 'škaljarskog klana', Kostrešević kaže da ova realizacija nema veze sa klanovima.

„Oni klanove koriste radi svog nezakonitog poslovanja, radi nabavljanja droge. Ovo je posebno organizovana kriminalna grupa koja je naslonjena na jedan od klanova, ali sama grupa nema veze sa klanom“, rekao je Kostrešević za ATV.



  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм