Резултати обдукције настрадалог Душка

Кренуо да плива за Часни крст па се удавио

  • Извор: Курир
  • 20.01.2024. 17:32

Обдукција погинулог Душка Ђорђевића (32) из Великог Градишта утврдила је да се удавио усљед утапања у ријеци Дунав, након што је као сувозач слетио џипом марке "бмв" у воду.

Подсјетимо, несрећа се догодила јуче ујутру у 8.40 у селу Острво, неколико километара од Великог Градишта, и то док су два пријатеља путовала ка мјесту гдје се пливало за Часни крст.

Сумња се да је до несреће дошло када је возач наводно, усљед неприлагођене брзине “исправио” оштру кривину и из десне коловозне траке прешао у лијеву и завршио у ријеци, пише Курир.

Језива несрећа: Шлепер потпуно уништен

Језива несрећа: Шлепер потпуно уништен

“Обдукција је показала како је наступила смрт Душка Ђорђевића – утопио се у води. Он на себи није имао ниједну тјелесну повреду”, каже извор.

“Сумња се да није успио да исплива и да се на тај начин спаси. С друге стране, његов пријатељ који је возио бијели џип марке бмв нема никакве повреде, добио је хипотермију и налази се у пожаревачкој болници, али се очекује да ускоро изађе”, додаје извор.

Како је даље додао саговорник, до несреће је дошло када су се пријатељи враћали из сусједног села.

“Њих двојица су била са још једним пријатељем и њега су возили у мјесто поред Великог Градишта. Наиме, несреће се догодила на повратку за град гдје су брзо возили како би што прије стигли”, каже извор.

Душко кренуо да плива за Часни крст, па завршио мртав у ријеци

Душко кренуо да плива за Часни крст, па завршио мртав у ријеци

Истиче и да је спасавање било језиво.

“Душку се журило јер је требало да плива за Часни крст. Нажалост, у тој јурњави се и догодила саобраћајна несрећа у којој је погинуо, док је његов пријатељ завршио у болници. Спасавање је било језиво, као и касније извлачење кола из хладног Дунава”, прича извор.

Истрагу води Основно јавно тужилаштво у Великом Градишту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина