Незаконито прешли границу

Кријумчари из БиХ ухваћени на хрватској граници, возилима одвалили рампу

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2023. 17:06

Полиција у Хрватској поднијела је надлежном државном тужилаштву кривичне пријаве против двојице држављана БиХ након што је истрагом утврђено да су, за унапријед договорени новац, у возилима превозили стране држављане до крајњег одредишта.

Они су у нед‌јељу са два возила незаконито прешли границу из Бих у Хрватску и том приликом оштетили спуштену рампу и ограду на прелазном мјесту.

Полиција је убрзо зауставила комби бх. регистарских ознака и аутомобил карловачких регистарских ознака који су возили држављани БиХ старости 36 и 38 година.

"Утврђено је да су страни држављани који су превожени, незаконито ушли у Хрватску те су сви изразили намјеру подношења захтјева за међународну заштиту", саопштили су из Полицијске управе карловачке.

Након криминалистичке истраге полиција против осумњичених надлежном државном тужилаштву поднијела кривичне пријаве.

Против држављанина БиХ (36) поднесена је кривична пријава и због почињеног кривичнеог д‌јела оштећење туђе ствари, а против његовог сународњака (38) због кривотворење исправе будући да су на возилу биле неприпадајуће регистарске таблице.

"Против обојице ће такође бити и поднесен оптужени приједлог због почињених прекршаја из Закона о сигурности промета на цестама и Законика о Шенгенским границама", закључују из полиције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: