Osuđeni na zatvor

Krvavo krštenje u Zagrebu: Slavljenici pretukli članove benda, otac djeteta vrijeđao pjevačicu

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 06.09.2023. 07:57

Četiri osobe koje su 11. marta oko 21 sat na proslavi krštenja djeteta u restoranu "Spare Ribs Gril“ u Zagrebu fizički nasrnule na članove muzičkog benda koji je svirao na proslavi, kao i na više gostiju proslave osuđene su za nanošenje teških tjelesnih povreda i uništavanje tuđe imovine.

Otac djeteta Stjepan (30) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 mjeseci (od čega šest mjeseci bezuslovno), Danijel (24) je osuđen na devet mjeseci bezuslovnog zatvora, Petar (24) na devet mjeseci uslovnog zatvora, a Mijo (48) na osam mjeseci uslovnog zatvora.

Spomenuta četvorka bendu mora podmiriti 3.000 evra odštete, a pjevačici će isplatiti odštetu u iznosu od 100 evra. Platiće i 900 evra troškova krivičnog postupka.

Udarali po opremi i instrumentima

Kako stoji u presudi, Stjepan je te večeri u jednom trenutku počeo da viče na pjevačicu benda i da je naziva “kurvom”. Rukama je udarao po mikrofonu, a nogama po stalku zvučnika benda. Ubrzo su mu se pridružili Petar i Danijel. Njih trojica su potom počela da udaraju po opremi i instrumentima benda i da je bacaju okolo.

Košarkaši Galatasaraja stigli u Banjaluku

Košarkaši Galatasaraja stigli u Banjaluku

Radilo se o dva velika zvučnika sa stalcima, tri mikrofona, četiri tableta, elektro-akustičnoj gitari, bas gitari, navodi se u presudi. Kad su im zbog toga prigovorili članovi benda, Danijel je nasrnuo na voditelja benda i udario ga šakom u glavu, prenosi Jutarnji list.

Stjepan, Petar i Mijo nakon toga su izudarali goste restorana i oborili ih na pod. Stjepan i Mijo jednog su nogama udarali u glavu i tijelo kad je pao pokraj šanka. Petar je na njega bacao stolicu, staklene čaše i flaše. Kad je napadnutom drugi gost priskočio u pomoć, Petar je na njega bacio staklenu bocu.

Optuženi se saglasili sa kaznama

Voditelj benda zadobio je krvni podliv oka, prelom nosnih kostiju i nosne pregrade s krvarenjem u nosnoj šupljini. Jedan gost zadobio je brojne ožiljke po glavi i telu, krvni podliv očnog kapka, a drugi brojne krvne podlive, posjekotine na sredini tjemena i preloma krune zuba, stoji u presudi.

Bend je te večeri oštećen za iznos od 3.000 evra, a pjevačica za iznos od 100 evra. Presuda je donesena na osnovu sporazuma tužitelja i optuženika koji su se saglasili sa kaznama.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)