Акција МУП-а Српске и МУП-а КС

Кум ухапсио граничног полицајца у Фочи

 • Извор: АТВ
 • 21.02.2024. 15:22

Полицијски службеник Граничне полиције БиХ Александар Матовић ухапшен је током полицијске акције „Кум“, незванично сазнаје АТВ.

Из МУП-а Републике Српске је саопштен да се акцију односи на процесуирање кривичних дјела корупције. Спроводе је полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево, а под надзором Тужилаштва БиХ.

„У овим активностима извршени су претреси на подручју Фоче и слободе је лишено једно лице А.М., полицијски службеник Граничне полиције БиХ, који ће након криминалистичке обраде бити предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ“, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Раније је из МУП-а Кантона Сарајево да је акција „Кум“ у току те да се претресају објекти које користе осумњичени на подручју општина Центар, Ново Сарајево, Нови Град и Вогошћа. 

„Активности се проводе у оквиру предмета кодног назива "Кум" са доказима из Скај и Аном апликација, а због сумње у почињење кривичних дјела организованог криминала, повезаног са неовлаштеним прометом опојних дрога и оружја“, навели су из МУП КС.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска