Акција МУП-а Српске и МУП-а КС

Кум ухапсио граничног полицајца у Фочи

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2024. 15:22

Полицијски службеник Граничне полиције БиХ Александар Матовић ухапшен је током полицијске акције „Кум“, незванично сазнаје АТВ.

Из МУП-а Републике Српске је саопштен да се акцију односи на процесуирање кривичних дјела корупције. Спроводе је полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево, а под надзором Тужилаштва БиХ.

„У овим активностима извршени су претреси на подручју Фоче и слободе је лишено једно лице А.М., полицијски службеник Граничне полиције БиХ, који ће након криминалистичке обраде бити предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ“, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Раније је из МУП-а Кантона Сарајево да је акција „Кум“ у току те да се претресају објекти које користе осумњичени на подручју општина Центар, Ново Сарајево, Нови Град и Вогошћа. 

„Активности се проводе у оквиру предмета кодног назива "Кум" са доказима из Скај и Аном апликација, а због сумње у почињење кривичних дјела организованог криминала, повезаног са неовлаштеним прометом опојних дрога и оружја“, навели су из МУП КС.

Пратите нас и путем Вибера

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм