Obračun u Španiji

Leš Srbina na stolici i s kesom na glavi nađen u Marbelji

  • Извор: Курир
  • 30.07.2023. 20:45

Srbin Aleksandar Kolundžić (33) brutalno je mučen, pa ubijen u jednoj kući u Golden Biču, elitnom dijelu Marbelje, saznaje Kurir.

Surova likvidacija, koja je izvršena po receptu kavačkog klana i grupe Veljka Belivuka, skoro godinu dana bila je potpuna misterija za špansku policiju.

Brutalno ubistvo dogodilo se 30. juna 2022, a potpuno je rasvetljeno tek nedavno zahvaljujući napornom radu specijalnog odeljenja španske policije koje se bavi isključivo ratovima između narko-klanova.

Lokva krvi

“Tijelo muškarca u lokvi krvi, vezanih ruku i nogu i sa kesom preko glave, pronašao je vlasnik kuće koju je ubijeni iznajmio. Navodno, on se stanodavcu nekoliko dana nije javljao, pa je ovaj otišao da vidi šta se dešava. Čovek je došao do kuće, kucao na vrata, dozivao stanara, ali pošto se on nije odazivao odlučio je da proviri kroz prozor”, prenijeli su lokalni mediji i dodali da je tada usledio potpuni šok.

Belivukov rođak osuđen za ubistvo najboljeg druga

Belivukov rođak osuđen za ubistvo najboljeg druga

“Vidio je da je njegov podstanar zavezan za metalnu stolicu, da je oko njega lokva krvi, a da mu je na glavi PVC kesa. Odmah je pozvao policiju”, navode mediji.

Istražiteljima je bilo jasno da je reijč o obračunu kriminalnih klanova sa Balkana, koji godinama ratuju na tlu Španije.

“Ubijeni nije imao dokumenta kod sebe, što je zakomplikovalo utvrđivanje identiteta. Očevidaca zločina nije bilo, komšije nisu čule pucnje, niti su primjetile bilo šta sumnjivo. Utvrđeno je da je muškarac brutalno mučen prije nego što je ubijen sa dva hica iz pištolja. Odmah je bilo jasno da on nije Španac, već da je vjerovatno iz istočne Evrope”, navode španski mediji i dodaju da je istraga koja je trajala godinu dana na kraju dovela do hapšenja četvorice osumnjičenih.

Utvrđeno je da su ubice iz kuće odnijele pasoš, kako bi otežali identifikaciju pokojnika, kaže izvor.

Jezivo svjedočenje Hrvatina: U hodu učili kako se kasapi tijelo, detalji užasavajući

Jezivo svjedočenje Hrvatina: U hodu učili kako se kasapi tijelo, detalji užasavajući

Španski mediji nisu objelodanili identitet ubijenog Srbina, ali Kurir od dobro obavještenog izvora saznaje da je riječ o Aleksandru Kolondžiću.

Recept smrti

“Prilikom pretresa mjesta zločina, pronađena je njemačka boravišna dozvola, pa je španska policija obavijestila njemačke kolege. Daljim radom, nadležni iz Njemačke su ustanovili da se ne radi o Nijemcu, već o Srbinu i kontaktirali su njegovu suprugu. Tako se klupko misterioznog zločina odmotalo”, objašnjava izvor Kurira.

Sudeći po načinu na koji je likvidiran, pretpostavlja se da je Kolundžić još jedna u nizu žrtava rata zaraćenih kotorskih klanova, škaljarskog i kavačkog.

Putevi droge: Kavčani kokain švercovali iz Južne Amerike u evropske luke i Australiju

Putevi droge: Kavčani kokain švercovali iz Južne Amerike u evropske luke i Australiju

“Recept po kom je ubijen dobro je poznata metoda koju koristi kavački klana, a ponajviše njihov beogradski ogranak koji su do hapšenja 4. februara 2021. predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković. O tome da su pripadnici surovog klana imali ‘poslove’ i u Španiji, bilo je riječi i na suđenju ovoj grupi, koje je u toku pred beogradskim Specijalnim sudom“, kaže izvor i dodaje "da je vrlo je vjerovatno da se ovde radi o nastavku krvavog rata između "kavčana" i "škaljaraca"".

Ove sumnje praktično je potvrdio i španski policajac, koji je prije nekoliko dana govorio za list El Pais, predstavljajući rezultate rada svoje Specijalne jedinice, koja je osnovana 2019. za istraživanje narko-ratova, a poseban fokus im je na ratu dvije grupe iz Kotora.

“U junu 2022. četvorica muškaraca držala su Srbina kao taoca u kući u Golden Biču u Marbelji. Vezali su ga i mučili, a na kraju su ga ubili. Novac od droge je često motiv ovih zločina”, rekao je policajac koji je radio na slučaju.

Kačket i košulja doveli do ubica

Pripadnik španske Specijalne policijske jedinice naveo je i da je radio na rasvetljavanju ubistva Miloš Peruničića, koji je ubijen na pješačkom prelazu u Marbelji 2. juna 2020. godine.

Kavčanin upucan u Crnoj Gori, policija pronašla zapaljeno vozilo

Kavčanin upucan u Crnoj Gori, policija pronašla zapaljeno vozilo

“Dvojica pripadnika klana iz Crne Gore usred bijela dana na ulici ubili su srpskog državljanina. Počinioci su pobjegli motorom. Policajci su u roku od nekoliko sati locirali vozilo. Kasnije su nekoliko metara dalje od mjesta na kom je nađen motor, pronašli kačket i krvavu košulju. Kapa je odvela istražitelje do prodavnice u kojoj je kupljena, a kamere iz nje su pomogle da se identifikuju kupac i njegov saučesnik. Pretresom njihove kuće nađena je skica zgrade u kojoj je živela žrtva i plan ubistva”, objasnio je policajac.

Srđan Lalić, svjedok-saradnik u sudskom postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, na suđenju je otkrio da su pripadnici tog klana boravili u Španiji. On je govorio i o likvidacijama koje su se dogodile u toj državi.

Pojavio se snimak krvničkog premlaćivanja: Batinaši navodno Belivuk i ekipa

Pojavio se snimak krvničkog premlaćivanja: Batinaši navodno Belivuk i ekipa

“Pomenuo sam Nemanju Simića Simketa i Duška, zvao se Džigins Kan, boravili su u Španiji. Simke je imao potjernicu za pucnjavu kod nekog tržnog centra na Karaburm, a drugi je bio pod potjernicom. Peruničić je bio kum Alana Kožara. Miljković je za Peruničića saznao preko šurjaka, da je tamo. Simke je pucao na njega, na onom pješačkom prelazu, a Džingis je bio vozač”, rekao je Lalić i dodao:

“Imali su neke probleme sa motorom, nije htio da upali, pa su nađene neke potkape sa njihovim DNK i uhapšeni su. Krili su se u Marbelji, ja sam obezbijedio Skaj aparate, poslao preko rentakara. Lalić, koji je i sam bio član Belivukovog klana i koji je u zamjenu za manju kaznu pristao da otkrije sve tajne te grupe, priznao je da je i on neko vrijeme boravio u Španiji i to sa Veljkom Belivukom.”

Пратите нас и путем Вибера