Срамно

Мајци троје дјеце украли слике и нуде се** у њено име

  • Извор: Телеграф
  • 20.01.2024. 12:23

Наташа Петровић (45) из Шапца од прије годину дана проживљава прави пакао када су њене фотографије освануле на лажном профилу нудећи сек*уалне услуге у њено име.

Она је за "Телеграф.рс" испричала непријатности кроз које пролази због, како каже, хира једног болесног ума који не мари за то што компромитује мајку троје дјеце.

Све је како каже Наташа почело прије мало више од годину дана када ју је пријатељ позвао да се виде у локалу.

"Пријатељ ме је назвао и рекао да дођем у оближњи локал. Рекао ми је 'мораш да дођеш, хитно ово је везано за тебе'. Ја сам онда схватила да је нешто озбиљно и отишла сам да се нађем са њим. Ту је сједио  таксиста и још једна жена и онда су ми показали поруке на телефону гдје се неко представља као ја. Искоришћене су моје фотографије под псеудонимом 'Наталија Ната' гдје се види како се дописује са мушкарцима и изнуђује паре од њих. Пише како се ја бавим проституцијом. Ја сам тада рекла њему да идем одмах  пријавим то", прича Наташа.


Бахатост без граница: Аутом прошао кроз бањалучку Господску улицу

Бахатост без граница: Аутом прошао кроз бањалучку Господску улицу

Особа која већ дуго Наташи прави проблеме и срамоти је пред породицом и пријатељима отишла је још даље па је снимке експлицитног садржаја слала њеним пријатељима тврдећи да је Наташа на њима.

"Сваки дан добијам поруке од људи, пријатеља, школских другова па чак и данас. Та особа је моје фотографије ставила и на оглас гдје нуди интимне услуге. Слала је моје слике са наводима да се бавим проституцијом у иностранству", прича потресена Наташа.

Она истиче да је на улици доживљавала непријатности када јој људи приђу и питају о томе.

"Јако је непријатна и незгодна ситуација", истиче узрујана.

Наташа додаје да не сумња ни на кога у својој околини.

Адвокат: За оваква кривична дјела са великом вјероватноћом добију казну затвора  

Адвокат Огњен Радић за "Телеграф.рс" објаснио је случај Наташе из Шапца и отркио колика казна пријети извршиоцима оваквих кривичних дјела.

"Овдје имамо неколико кривичних дјела, практично стицај. У овом случају имамо кривично дјело прогањање, неовлашћено објављивање и приказивање туђег списа, портрета и снимка и пошто овдје постоји дио гдје лице нуди услуге и за то тражи новац то спада у кривично дјело превара јер он доводи у заблуду друга лица чиме прибавља противправну имовинску корист. Прва два дјела су учињена према њој, а треће и према њој и према трећим лицима којима се он обраћа и од којих узима паре. За све то је надлежно ВТК", објаснио је Радић.

Како каже, оштећена би на основу ове кривичне одговорности за ова три дјела, могла да подигне у парничном поступку тужбу за накнаду нематеријалне штете усљед повреде увреде и части.


Ужас на санкању: Дјечаку се грана кроз препоне забила у стомак

Ужас на санкању: Дјечаку се грана кроз препоне забила у стомак

Радић открива и колика казна затвора пријети починиоцу ових кривичних дјела.

"За кривично дјело превара предвиђена је казна затвора у трајању од шест мјесеци до пет година. За кривично дјело неовлашћено објављивање и приказивање туђег списа, портрета и снимка предвиђена је казна затвора у трајању до двије године и за прогањање до три године, па се те казне сабирају. Са великом вјероватноћом ово лице би требало да добије казну затвора", истиче Радић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: