Виши суд у Београду

Мајка Косте К. одбила да свједочи

  • Извор: Агенције
  • 30.05.2024. 13:21

У београдском Вишем суду данас је требало саслушањем тужене Миљане К. требало да се настави парнични поступак против родитеља дјечака Косте К. који је 3. маја прошле године у Основној школи Владислав Рибникар убио девет ученика и чувара те школе.

Међутим, Миљана Кецмановић није се појавила у суду, а њена адвокатица је поручила да она не жели да свједочи.

На данашње суђење поред Миљане Кецмановић позвани су и сведоци тадашњи педагог и психолог, као и учитељица дјечака.

На самом почетку рочишта судији се обратила адвокатица мајке дјечака убице којој је ово био 3. пут да не дође на суђење.

Адвокатица је навела да повлачи приједлог за саслушање Миљане Кецмановић, те и да она неће свједочити у поступку који се води против ње, јер није у стању послије кривичног поступка.

Судија је тај приједлог усвојио.

Ову тужбу поднијело је 27 чланова породице убијених против дјечака, његових родитеља и школе у којој се масакр десио.

Бранилац Кецмановића је током другог парничног поступка, пошто их са овим има укупно пет, рекла да мајка дјечака неће износити одбрану у парничним поступцима.

Поред парничних постоји и кривичан поступак, који је затворен за јавност, а у којем су и отац и мајка негирали кривицу.

Дјечак убица који у вријеме извршења овог злочина у ОШ "Владислав Рибникар" није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро дјеце и наставницу историје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: