Nova Gradiška

Maloljetnici snimali divljanje autom, razbili se: "I da se zabijemo, boli nas ku*ac"

 • Izvor: Index.hr
 • 03.02.2023.16:00

"E, 'ajd prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas kurac", riječi su dvojice maloljetnika koji jure automobilom po Novoj Gradiški, pretiču kamion, a onda se zabijaju u betonski stub.

Snimak sudara je objavljena na društvenim mrežama pa je tako vidljiv čitav tok događaja, a mogu se čuti i strašni uzvici "Ne! Ne!", kada su dvojica shvatila šta će se dogoditi.

Nesreća se dogodila jutros oko tri sata u Ulici slavonskih graničara, a policija kaže da se sve dogodilo zbog neprilagođene brzine u kočenju zanošenja preko kružnog toka na raskrsnici Haulikove, Benkovićeve i Strossmayerove uslijed čega je došlo do slijetanja vozila.

Vozač je bio 17-godišnjak, naravno, bez vozačke dozvole, nije bio vezan i teško je povrijeđen. Navodno se radi o prelomu ključne kosti. Njegov prijatelj, 16-godišnjak nije bio vezan. Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Opštinskom sudu u Slavonskom Brodu. Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama takođe podnosi optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Policija objavila saopštenje

"Uviđajem policijskih službenika je utvrđeno da je stariji maloljetnik (17) upravljao osobnim automobilom prije sticanja prava na upravljanje te da nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Dolaskom pred raskrsnicu zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko kružnog toka, sletio je na trotoar Ulice Slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stub.

U saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene ljekarske pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Opštinskom sudu u Slavonskom Brodu. Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama takođe podnosi optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom", objavili su. 

Osim toga, nakon dodatno prikupljenih saznanja i kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su protiv 17-godišnjaka podnijeli brodskom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog obijesne vožnje u saobraćaju.


 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:39 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.