Прочитани записници

Мандић у признању тврдио да га је Ариел психички малтретирао

Далибор Мандић (37), оптужени за свирепо убиство Ариела Богдановића (28), у изјави коју је дао полицији рекао је да га је Ариел раније психички малтретирао, а да је критичног дана офанзивно кренуо према њему на улици па је из страха ”извадио нож и убо га”!

Записник из истраге данас је прочитан на наставку суђења. У изјави Мандић је признао злочин, а касније је у судници све демантовао тврдећи да је био присиљен да потпише признање иако, како је сам рекао, није био изложен физичком малтретирању.

Полицији је, између осталог, рекао да је ради своје сигурности критичног дана са собом носио нож који је ставио у плави руксак. Испричао је да је око 18.30 часова кренуо да џогира од Старчевице, преко Ребровачког моста до ТЦ ”Делта планет”. На себи је имао црвену кабаницу и руксак.

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

Мандић тврди да му је убиство Богдановића намјештено!

”У повратку, код Кампуса сам видио Ариела који је ишао испред мене. Окренуо се офанзивно и кренуо према мени. Из руксака сам извадио нож, кренуо према њему и убо га у предјелу горњег дијела трупа”, наводи се у изјави коју је Мандић дао у полицији.

Након рањавања Ариел је трчећи кренуо да се удаљава, а оптужени је ишао за њим.

”Прешао је улицу и дошао до бензинске пумпе "Нестро петрол" гдје је пао. Ту сам га стигао и задао му неколико удараца ножем. Када сам схватио шта сам урадио претрчао сам до Кампуса. На паркингу сам нож и кабаницу ставио у руксак. Трчао сам до сервиса ”Видовић” и према Ребровцу, а нож сам бацио у Врбас”, навео је Мандић у изјави полицији.

Суђење за убиство Богдановића: Мандић испитивао свједоке одбране

Суђење за убиство Богдановића: Мандић испитивао свједоке одбране

Код стадиона ”ФК Напријед” у један контејнер је бацио сиви дукс, док је у други бацио црвену кабаницу и вратио се кући. Тврдио је и да је планирао да се преда, али да су га инспектори претекли и ухапсили.

”Јако се кајем и нисам свјестан да ли сам био при чистој свијести. Био сам у сталном страху”, навео је Мандић у истрази.

Говорио је и у односима у фирми "DDC Solution", наводећи да је са свима имао коректне односе све до једног заједничког изласка у град.

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

”Стање се од тада промијенило и Ариел је према мени имао изливе бијеса. Једном приликом је симулирао да ме удара лактом у лице и престравио сам се, јер сам имао фобију од насиља. Наставио је да се према мени тако понаша, а придружио му се и Лука Радуловић. У тандему су ме психички злостављали”, рекао је у изјави Мандић.

У судници је прочитана и његова изјава са испитивања у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци, гдје је навео да остаје код свега што је рекао у полицији. Мандић је и данас поновио да је изјаву да под притиском, да му нису дали да прочита све што је потписао, а потврдио је и да нема приговора на рад тужиоца.

Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin

Otac ubijenog Ariela Bogdanovića: Nadam se da će umrijeti u gorim mukama nego moj sin

Читањем исказа тужилаштво је завршило са извођењем доказа у овом поступку. Ни одбрана није имала нових доказа, а предсједник судског вијећа Драган Улетиловић је рекао да ће по налогу суда у наставку поступка бити саслушана три свједока, односно полицијски службеници који су узимали изјаву од Мандића.

”Саслушаћемо их да видимо да ли је оптужени изјаву да под присилом”, рекао је Улетиловић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!