Bogatić

Marka smirivali čitave burne noći, ujutru ubio majku

  • 03.10.2019. 17:30

Marko P. (27), koji je juče u Bogatiću ubio svoju majku Desanku (64) i skoro na smrt pretukao baku Veru (82) sproveden je u Centralni zatvor u Beogradu. On je sinoć saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu i sud mu je, na zahtjev tužilaštva odredio pritvor do 30 dana. 

Baka Vera sa teškim tjelesnim povredama još se nalazi na intenzivnoj njezi odeljenja hirurgije šabačke bolnice. Majka Desanka biće danas sahranjena.

Na saslušanju je bio smiren, odgovarao je na pitanja tužioca i iznio svoju odbranu, a tužilaštvo nije saopštilo detalje istrage. Po nalogu tužilaštva obaviće se psihijatrijsko vještačenje.

Burna noć u porodici uoči ubistva

Iz izvora bliskih istrazi Telegraf.rs saznaje da je zločinu koji je potresao Mačvu prethodila burna noć u porodici. Marko je, navodno, cijele noći bio razdražljiv i uznemiren, a otac, majka i baka sa kojima je živio su ga smirivali.

Bliski rođaci i komšije kažu da nisu čuli da je ranije ispoljavao bijes i agresivnost i ne mogu da pretpostave šta je "inicijalna kapisla" rastrojstva koje se završilo ubistvom.

Poslije neprospavane noći i tokom dana majka i baka su ga bezuspješno smirivale. Pretpostavlja se da je u bijesu na njih prvo nasrnuo u kući, pa su obje uvidjevši da su nemoćne pobjegle i istrčale na ulicu.

"On je jurio za njima urlajući: Ja sam Isus, moram da pustim krv. Baka se stropoštala na zemlju od jednog udarca i ostala je da leži bez svijesti, a majku je sustigao ispred komšijske kuće i odvukao preko puta njihove gdje se iživljavao nad njom. Udarao ju je besomučno pesnicama po glavi i tijelu, davio, na kraju je bukvalno skakao po njoj dok nije izdahnula", navodi izvor Telegafa.

Na mjesto tragedije prvo je stigla ekipa hitne pomoći koja je reanimirala povređenu baku Veru i odmah su je transportovali u šabačku bolnicu.

Desanka nije davala znake života i ljekari su konstatovali smrt. Njeno beživotno tijelo je ostalo da leži na travi. Potom je stigla i jedna patrola policije.

Borba sa policijom nakon počinjenog zločina

"Dva policajca su došla, a on je odbijao da se preda pa ih je napao tako što je razlupao staklo na policijskim kolima. Pozvali su pojačanje i za minut-dva je stigla još jedna policijska patrola. Marko je duže vrijeme trenirao i bio je izuzetno snažan, hvalio se da može da podigne tegove od 400 kilograma, pa su se policajci borili sa njim da ga savladaju", ispričao je prestravljeni očevidac.

Ubrzo su još desetak policajaca, inspektora i komandir stanice policije u Bogatiću stigli na mesto zločina.

Otac Zvonko je pitao za svoju ženu i prošaputao: Znao sam

Pretražili su kuću sumnjajući da se Marko obračunavao i sa ocem Zvonkom. Kada su komšije primijetile da u dvorištu nema traktora i pretpostavile da je otišao na njivu da bere kukuruz, otišli su po njega i saopštili mu da je Marko napao majku i baku.

"Pred kućom je prvo pitao da li je Desanka živa. Kada su mu policajci rekli da nije, samo je prošaputao: Znao sam", priča jedan od komšija.

Čovjek se ukopao od tuge, sa nevjericom se držao za glavu i policiji ispričao sve o protekloj noći.

Pročitajte još:

Marko (27) urlao da je Isus, pa ubio majku golim rukama

Stršljen usmrtio muškarca (37)

Nastavnik polno uznemiravao učenice

Oglasio se Jokićev otac: U pitanju je obična porodična svađa

Osuđen mladić koji je izmislio teško bolesnu Kristinu i skupljao novac za nju

Žuti meteoalarm: U četvrtak nevrijeme

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.