Apelacioni sud u Beogradu

Masovnom ubici iz Mladenovca i njegovom ocu produžen pritvor

  • Извор: Б92
  • 27.07.2023. 15:36

Apelacioni sud u Beogradu je na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu produžio za još tri mjeseca pritvor Urošu B. (21) iz Dubone.

On je osumnjičen da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio devet i ranio 11 ljudi.

Pritvor je za još tri mjeseca produžen i njegovom ocu R.B., saznaje Tanjug, prenosi B92.

Njegovog oca tužilaštvo tereti za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prvo svjedočenje preživjele žrtve masakra u Mladenovcu

Prvo svjedočenje preživjele žrtve masakra u Mladenovcu

U.B. je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog djela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mjesta.

Sumnja se da je U.B. izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica.

U.B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povrijedio, a od povreda je jedan mladić naknadno preminuo.

Produžen pritvor ocu Uroša Blažića!

Produžen pritvor ocu Uroša Blažića!

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.