ATV

Apelacioni sud u Beogradu

Masovnom ubici iz Mladenovca i njegovom ocu produžen pritvor

 • Извор: Б92
 • 27.07.2023. 15:36

Apelacioni sud u Beogradu je na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu produžio za još tri mjeseca pritvor Urošu B. (21) iz Dubone.

On je osumnjičen da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio devet i ranio 11 ljudi.

Pritvor je za još tri mjeseca produžen i njegovom ocu R.B., saznaje Tanjug, prenosi B92.

Njegovog oca tužilaštvo tereti za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prvo svjedočenje preživjele žrtve masakra u Mladenovcu

Prvo svjedočenje preživjele žrtve masakra u Mladenovcu

U.B. je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog djela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mjesta.

Sumnja se da je U.B. izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica.

U.B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povrijedio, a od povreda je jedan mladić naknadno preminuo.

Produžen pritvor ocu Uroša Blažića!

Produžen pritvor ocu Uroša Blažića!

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:50 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.