Načelnik PU Mrkonjić Grad

Milekić: Na području Mrkonjić Grada stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

  • Извор: АТВ
  • 25.05.2022. 10:46

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad je zadovoljavajuće, rekao je načelnik ove Policijske uprave Milan Milekić, na redovnoj konferenciji za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec april 2022. godine.

Milekić je rekao da je u prošlom mjesecu bilo 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira što je za tri narušavanja ili 23,1% manje nego u istom mjesecu prošle godine.

„Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 10 prekršaja, manje za šest prekršaja ili 37,5%“, istakao je načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad.

U prošlom mjesecu se, prema njegovim riječima, desilo 15 saobraćajnih nezgoda, što je na istom nivou kao i prethodne godine.

„Evidentirane su dvije saobraćajne nezgode sa lakše povrijeđenim licima. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima, kao ni sa poginulim licima“, rekao je Milekić.

On je naveo da je iz saobraćaja isključeno 149 vozača, što je više za 31.9% u odnosu na uporedni period, od čega najviše zbog vožnje pod dejstvom alkohola i to 137 vozača.